Datum objave: 22. Srpanj 2011

Paravinja večeras stiže na Županijski sud u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Dragan Paravinja konačno je izručen Hrvatskoj! Osuđeni silovatelj i osumnjičenik za ubojstvo Antonije Bilić nešto nakon 20 sati prešao je granicu s BiH na prijelazu Strmica.

Nalazio se u jednom od tri policijska automobila, koji u koloni putuju do istražnog zatvora u Šibeniku. Tamo ga već čekaju brojni novinari i fotoreporteri, a dolazak se očekuje oko 21 sat.

Riječ je o privremenom izručenju, koja bi trebala važiti do pravomoćnosti odluke iz Sokoca gdje je prvostupanjskom presudom Paravinja proglašen je krivim za pokušaj silovanja iz 2002. godine te je osuđen na 2 godine i 10 mjeseci zatvora.

Naime, u Hrvatskoj će moći biti sve dok ga ne pozove pravosuđe BiH koje bi trebalo raspravljati o žalbi na presudi koje je podnijelo tužiteljstvo.

Prema dogovoru, Srbija, Hrvatska i BiH na koncu bi se trebale između sebe dogovoriti gdje će Paravinja izdržavati kaznu s obzirom da je 2003. godine u Srbiji osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog silovanja i pokušaja silovanja.

U obrazloženju odluke o izručenju stoji da se Paravinja privremeno izručuje kako bi se rasvijetlile okolnosti nestanka Antonije Bilić. Podsjećamo, Paravinja je nakon uhićenja u BiH istražiteljima priznao da je ubio nestalu Antoniju i njeno tijelo bacio u rijeku.

Detaljnom pretragom terena tijelo nije pronađeno, a Paravinja je svoj iskaz kasnije povukao, kazavši da je priznanje bilo iznuđeno batinama.

Iz kategorije: Vijesti