Datum objave: 06. Srpanj 2011

Paravinja: Nisam kriv! Jezero Brljan skoro isušeno

Diana Ferić
Diana Ferić

Optužnicu sam primio, razumio je, nisam kriv! Svoju izjavu sam već dao, a kako sam u Banjoj Luci pretučen i od mene je iznuđena izjava, uopće nemam volje i želje da bilo što kažem jer je prošlo puno vremena od toga", rekao je Dragan Paravinja danas na Osnovnom sudu u Sokolcu, piše 24 sata .
Kamiondžiji iz Bilišana sude za pokušaj silovanja u Istočnom Sarajevu 2002. godine. Na ročištu se neće pojaviti svjedokinja S.B., jer u ovoj fazi još nije predviđeno njeno pojavljivanje. Sudski poziv joj nije uručen. Proglase li ga krivim mogu mu dosuditi od jedne do 10 godina zatvora.
Nastavljena je intenzivna potraga za nestalom Antonijom Bilić. Petražuje se donje jezero na Brljanu, te dio isušenog brljanskoga jezera uz most, kao i tok rijeke Krke od Bilušićeva buka do brljanskoga jezera.
Na jezeru Brljan, vodostaj je nakon ispumpavanja pao za više od jednog metra, pri čemu je dio jezera uz sami most definitivno suh, ali dosad bez ikakvog traga koji bi se mogao povezati s Paravinjinim iskazom. Možemo slobodno kazati da će do kraja dana pretraga dijela jezera Brljan ući u završnu fazu, kako isušenog, tako i dijela jezera koji je još pod vodom, ali je u znatnoj mjeri dostupan tragačima i roniocima. Posebnu pozornost posvetit ćemo pretrazi na dva, tri mjesta na koja su već prije reagirali psi tragači. Ronioci već sada pregledavaju jezero, čije će dno kada bude suho dodatno pregledati psi. Time ćemo stvoriti jasnu pretpostavku vjerodostojnosti Paravinjinog iskaza i tvrdnji da je upravo ovdje bacio nesretnu djevojku u Krku - rekao je Ivica Kostanić, načelnik šibensko-kninske policije.
Naglasio je da se, u slučaju da se do kraja dana na lokaciji Brljan ne pronađe tijelo ili nikakav materijalni dokaz, istraga nastavlja u smislu odrađivanja više istražnih radnji na ostalom dijelu rijeke Krke i kompletnog cestovnog pravca Paravinjinog kretanja.
Pretražuje se i dionica ceste od Brljana do Drniša, dok se helikopterom MUP-a pretražuje cesta na relaciji Gračac-Pađani. U današnjoj pretrazi sudjeluje preko 170 osoba i to većim dijelom policajci Interventne, Specijalne i Kriminalističke policije, a u pretrazi kao i do sada sudjeluju ronioci Hrvatske vojske, pripadnici Gorske službe spašavanja s psima i vatrogasci.


 

Iz kategorije: Vijesti