Datum objave: 03. Siječanj 2011

Blagdani prošli, treba smanjiti kilograme

Diana Ferić
Diana Ferić

Želite li smršavjeti? U tom slučaju trebate misliti kako ste i sad, s viškom kilograma, lijepi i vrijedni ljubavi. Osjećate li prezir, mržnju ili očaj, vjerojatno nećete uspjeti u svom naumu, barem ne dugoročno, piše portal Zima.net.hr.Prvog tjedna u siječnju mnogi počnu razmišljati o dijeti i tjelovježbi. No, ako vas motivira gađenje zbog konfekcijskog broja koji nosite ili pogled u ogledalo, vjerojatno nećete uspjeti.Što biste uopće napravili za osobu koju mrzite ili prezirete? A za onu koju volite?

Lisa Jackson tvrdi da je tajna uspješnog mršavljenja izbacivanje negativnih misli te fokusiranje na pozitivne misli o sebi, uključujući i o svom višku kilograma.U svojoj novoj knjizi Adore Yourself Slim objašnjava kako uz razuman program prehrane i tjelovježbe treba i pravo stanje svijesti prije nego počnete s dijetom."Prije nego počnete bilo kakvu dijetu, budite sigurni da se osjećate odlično u vlastitoj koži. Ne volite li sebe onakvu kakva jeste, nećete se voljeti ni u mršavijoj varijanti", piše.Zato sjedite i napišite 10 stvari koje najviše volite kod sebe. Bio to način na koji se smijete, rukopis, dobra narav, nesebičnost, ljubaznost ili bilo koja druga osobina ili talent.Zatim zapišite 10 stvari koje drugi vole kod vas. Sjetite se njihovih pohvala. Misle li da ste stručnjak za palačinke ili da imate dobar smisao za šalu?

Pitajte ih ako niste sigurni.Lako je zapeti za dijelove tijela koji vam se ne sviđaju. Umjesto toga se koncentrirajte na dijelove svog tijela koji vam se sviđaju. Budite zahvalni na svojim prednostima. Možda imate širi struk, ali su vam noge vrlo skladne. Imate li lijepe oči ili usne razmišljate o njima. Želite li da dijeta uspije, zaljubite se u svoje tijelo, a na dijetu gledajte kao način da svoje pozitivne strane još više naglasite.Zagledajte se u vlastito tijelo i zapišite što sve volite, primjerice: 'Volim svoju kosu jer lijepo sjaji.'Dok budete mršavjeli i u nekom trenutku se osjećali loše, uzmite popis svojih pozitivnih strana i ohrabrite se.Na svoj um gledajte kao na player, a vi ćete odrediti koji CD će svirati. (Zima.net.hr)

Iz kategorije: Vijesti