Datum objave: 06. Siječanj 2011

Stipe Petrina krenuo u utrku za Sabor

Diana Ferić
Diana Ferić

«Čak dva od ukupno četiri zastupnika u Saboru RH  s područja Šibensko-kninskežupanije nakon parlamentarnih izbora 2011. godine bit će zastupnici s Nezavisne liste Stipe Petrine, a preostala dva zastupnika bit će iz redova HDZ-a». Priopćeno je to iz stožera Nezavisne liste Stipe Petrine, načelnika Općine Primošten u čijem priopćenju piše da su do takvog zaključka došli nakon što su dobili rezultate jednog istraživanja lokalnog HDZ-a. ««

To su pokazali rezultati predizborne ankete koju jer nedavno za vlastite potrebe naručio HDZ, odnosno Županijski odbor HDZ-a Šibensko-kninske županije, a za koje je doznala Nezavisna lista Stipe Petrine. Rezultati tog ispitivanja rejtinga su – jasno, uzrokovali pravu uzbunu u stranci koja je proteklih dvadeset godina na području Šibensko-kninske županije i cijele 9. izborne jedinici držala uvjerljivi primat među biračima. No, kako se to očigledno promijenilo, i to u korist Nezavisne liste 'jednog redikula', kako je Stipu Petrinu nazivao HDZ-a 2009. godine u kampanji za lokalne izbore, ne treba dvojiti da će 'stranka u raspadanju' u izbornoj godini krenuti u žestoku ofenzivu protiv Nezavisne liste Stipe Petrine» piše u priopćenju te nezavisne liste koja je i na prošlim lokalnim izborima polučila senzacionalne rezultate pa, osim u Primoštenu gdje godinama gotovo da i nemaju opozicije, i u Skupštini Šibensko – kninske županije imaju pojedinačno više vijećnika i od najjače oporbene stranke SDP-a. Kako doznajemo iz izvora bliskih toj listi, oni se već neko vrijeme s velikim očekivanjima pripremaju za parlamentarne izbore koji bi se trebali održati krajem ove godine.

Već je osmišljena propaganda, spotovi, plakati, a tribine se organiziraju od Zagreba do Primoštena.U HDZ-u se ipak pretjerano ne obaziru na priopćenje Pretrinine nezavisne liste. Tajnik Županijskog odbora Novica Ljubičić kaže da nisu radili nikakva istraživanja. «Ali iz kontakata s našim članovima i potencijalnim biračima, mogu reći da stojimo jako dobro jer svi pozdravljaju ovo što se događa na nacionalnoj razini, borbu protiv kriminala i korupcije» kaže Ljubičić.«Daleko je prvi. april i «aprililili». Još nisam čuo da u siječnju netko baca prvoaprilske baze ali ako nekoga to uveseljava, ja nemam ništa protiv. Naravno da nismo radili nikakvu anketu vezano uz parlamentarne izbore» kazao nam je saborski zastupnik HDZ-a Ante Kulušić koji poručuje nezavisnoj listi da sami naruče anketu jer, s obzirom koliko novaca imaju, mogu sigurno potrošiti i desetak tisuća kuna za takvo jedno istraživanje, kazao nam je on.

Iz kategorije: Vijesti