Datum objave: 24. Veljača 2011

SDP: Kulušić se ponaša kao kauboj sa Divljeg zapada

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Uklanjanje jednog predizbornog plakata kojeg jekoalicija SDP-HNS kao reklamu za predstojeće izbore za članove vijeća gradskih četvrti postavila ispred zgrade Croatia osiguranja u Šibeniku, bio je tema današnje konferencije za novinare Gorana Horvatovića, člana Predsjedništva GO SDP Šibenik.„Ono što se jučer dogodilo je primjer očitog korištenja vlastite pozicije i ludosti nekih ljudi.

HDZ se ponaša kao da je ovo njegova država, samo oni postoje i vlada opće jednoumlje“, rekao je Horvatović objašnjavajući da je plakat postavljen uz dozvolu Gradske uprave.

Divlji zapad ili srednji vijek

„Ali u skladu sa sebi svojstvenim šerifovskim načinom razmišljanja direktor podružnice Croatia osiguranja Ante Kulušić nazvao je direktora „Zelenila“ Sinišu Burića i naredio mu da plakat skine, čime je čovjeka doveo u izuzetno neugodnu poziciju“ rekao je pitajući se kako Kulušić sebi dozvoljava da nazove direktora druge gradske firme, koji je usput član njegove stranke, umjesto da prvo upozori Gradsku upravu da za postavljanje plakata nije zatražena dozvola od Croatia osiguranja, pa da se to riješi pravnim putem. „A ne naprasnim skidanjem plakata na kaubojski način kao da smo na Divljem zapadu ili srednjem vijeku. Mi smo za njih građani drugog reda, a oni su sve stvorili. Da nema njih mi ne bi imali ni vode ni hrane“, nabrajao je Horvatović na današnjoj konferenciji za novinare.

Kulušić mrzi hrvatsku državu?

Na primjedbu novinara da SDP i HNS  nisu dobili dozvolu od Croatia osiguranja za postavljanje plakata već samo od Grada, pa ga stoga nisu smjeli postaviti. Horvatović odgovara da je HDZ prije nekoliko godina imao plakat ispred iste zgrade a nije imao nikakvu dozvolu. „Da je Kulušiću ispred prozora ureda visio plakat HDZ-a ne bi on ni riječ rekao. Njemu je smetala samo crvena boja.

Što to znači, da Kulušić mrzi Hrvatsku jer je crvena sastavna boja hrvatske zastave“, govorio je oštro Horvatović i nastavio u još žustrijem tonu: „Treba maknuti sa političke scene ljude čiji je mozak na tako niskom nivou da ne mogu normalno razmišljati, Svi ti navodni intelektualci, kako vole samo sebe nazivati u medijima, hvale se da su završili velike škole a pozavršavali su nekakve dopunske škole čije diplome nije moguće nigdje naći“.Horvatović smatra da se HDZ-ovci konstantno kite tuđim perjem za što je naveo primjer gradskog vijećnika Novice Ljubičića i njegovo hvalisanjem školom na Meterizama „kao da ju je u najmanju ruku izgradio sam svojim rukama, i svakodnevno na gradilištu upravlja dizalicom. A HDZ-ova bivša vlast nije bila u stanju rješiti niti imovinsko pravne odnose.

Dodao je kako je prema HDZ-ovim procjenama izgradnja škole trebala koštati 30 milijuna kuna i to bez uređenja okoliša, a sad košta manje 20 milijuna kuna, cifra u koju je uključeno i uređenje okoliša. Prema njima bi djeca išla u školu preko šikara i kroz smreke“, zaključuje Horvatović.

Iz kategorije: Vijesti