Datum objave: 01. Ožujak 2011

Zadovoljstvo HDZ -a ali i SDP i HNS -a

Diana Ferić
Diana Ferić

HDZ je vrlo zadovoljan rezultatima koje je postigao na izborimaza lokalnu samoupravu, a jednako bi se  moglo reći i za koaliciju SDP -a i HNS  koja ne osporava da je HDZ dobio najviše mandata. To je zaključak nakon današnjih konferencija koje su održali HDZ  s jedne i koalicija SDP - HNS s druge strane.Izbori za mjesnu samoupravu bili su velika anketa potvrde da je HDZ najjača i najstabilnija stranka u Šibeniku, kazao je to na konferenciji za novinare Tomislav Ninić, predsjednik šibenskog HDZ-a.

On je  uvjeren da bi rezultati bili isti da su sutra lokalni izbori.Na konferenciji SDP -a i HNS- a  istaknuto je pak da će te dvije stranke s partnerima moći oformiti vlast u deset gradskih četvrti, dok su na prošlim izborima za mjesnu samoupravu imali vlast u samo jednoj četvrti. 

Franko Vidović predsjednik gradskog SDP-a kazao je  da to pokazuje trend rasta koji ohrabruje pred parlamentarne izbore. "HDZ je izborni pobjednik, ali SDP je posve izjednačen s njima kad se gleda smo uže područje grada", ustvrdio je Vidović.SDP i HNS  su u odnosu na prethodne izbore za tijela mjesne samouprave skoro utrostručili i broj mandata i što je još važnije, i broj glasova što pokazuje trend cjelokupnog političkog raspoloženja i u Gradu Šibeniku i u cijeloj Hrvatskoj. "HDZ je u odnosu na prethodne izbore izgubio 22 mandata, pa razloge njihova zadovoljstva možemo razumjeti jedino kao rezultat očekivanja da će im gubitak biti i veći, što najviše govori o rasulu i demoraliziranosti koja vlada u HDZ-ovim redovima koje, na žalost, za taoce drži sve građane Republike Hrvatske zbog čega svakim danom postaje sve izvjesnije i izvjesnije da su što skoriji parlamentarni izbori jedini izlaz iz krize u koju nas je dovela HDZ-ova vlast",  kazao je Franko Vidović, predsjednik GO SDP-a Šibenik, na danas održanoj press konferenciji.

Iz kategorije: Vijesti