Datum objave: 19. Ožujak 2023

RAD ZA OPĆE DOBRO / Korisnici zajamčene socijalne pomoći počinju raditi za opće dobro bez naknade. Cilj je da se osjećaju korisno i da vrate društvu ono što im ono daje.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Korisnici zajamčene socijalne pomoći počinju raditi za opće dobro bez naknade. Cilj te mjere je da se osjećaju korisno i da vrate društvu ono što im ono daje. Rad za opće dobro bez naknade uvodi se u Hrvatskoj temeljem novih odredbi Zakona o socijalnoj skrbi. Radno sposobni primatelji zajamčene minimalne naknade dužni tu naknadu i zaslužiti i to radom za opće dobro bez naknade u poduzećima i ustanovama koje su u vlasništvu ili suvlasništvu jedinice lokalne samouprave.
Radni sposobni primatelji socijalne pomoći imaju obvezu raditi za opće dobro 90 sati mjesečno. Onima koji se ne odazovu pozivu ili odbiju raditi za opće dobro Zavodu za socijalnu skrb će ukinuti zajamčenu minimalnu naknadu.
Rad za opće dobro bez naknade prvi je u Hrvatskoj i to uspješno počeo provoditi Grad Osijek, a kada će tu mjeru početi provoditi Grad Šibenik te gradovi i općine u Šibensko – kninskoj županiji za sada se još ne zna.

Iz kategorije: Vijesti