Datum objave: 17. Ožujak 2023

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ VJERONAUKA / Učenici Turističko - ugostiteljske škole drugi, a Medicinske škole treći na natjecanju u Kninu

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski srednjoškolci, polaznici Turističko – ugostiteljske škole Šibenik Ii Medicinske škole bili su uspješni na županijskom/biskupijskom natjecanju iz vjeronauka koje je održano u Kninu. Učenici Dorian Zovko, Ana Begonja, Ante Rak i Petra Lončar iz TUŠ -A osvojili su visoko 2. mjesto pod mentorstvom s.Elizabete Glasnović. Učenice Medicinske škole Marija Skelin, Kristina Rak, Marija Ferara i Gabriela Jakovljević pod vodstvom mentorice s. Elizabete Glasnović.

Tema ovogodišnjeg natjecanja je „ Naša draga svetišta „ i time se htjelo upoznati učenike s hrvatskim svetištima po biskupijama i mjesnim crkvama te proširiti im znanje o povijesnom, hodočasničkom i kulturnom značaju kršćanskih korijena na hrvatskom tlu i u Europi. U iščekivanju rezultata učenici su obišli Kninsku tvrđavu a riječi podrške i zahvale uputili su im biskup Tomislav Rogić i župan Marko Jelić.

 

Iz kategorije: Vijesti