Datum objave: 15. Veljača 2023

UHIĆENJA / Uz Tonija Turčinova uhićen poduzetnik Tomislav Pešić, također s Liste građana Marka Jelića

Diana Ferić
Diana Ferić

Naknadno što je jutros uhićen načelnik Općime Murter – Kornati oglasili su se policija i Uskok. 

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Split, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti. Kriminalističkim istraživanjem koje se provodi na području Policijske uprave šibensko-kninske obuhvaćene su dvije osobe, obje su pod nadzorom policije, a jedna je osoba nositelj izvršne vlasti na općinskoj razini.

Slijedi provođenje hitnih dokaznih radnji te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba biti podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a osumnjičenici će biti predani pritvorskom nadzorniku", priopćila je policija.

Uz Turčinova uhićen je poduzetnik Tomislav Pešić, kojem je, prema sumnjama istražitelja, namjestio natječaj za građevinske radove na lokalnom sportskom objektu, javlja Telegram. Njih su dvojica povezani i politički. Načelnik Turčinov na izborima za županijsku skupštinu bio je na listi sadašnjeg župana Marka Jelića, kao i spomenuti Tomislav Pešić.

Turčinova se također tereti da je općinski novac trošio na privatne posjete restoranima i na putovanja te da je njime plaćao cestarine i gorivo. Najpoznatiji trošak načelnika Murtera koji su platili građani je onaj koji je imao u bordelu u Austriji. U bordelu je, podsjećamo, potrošio 560 eura javnog novca peglajući službenu karticu.

Iz kategorije: Vijesti