Datum objave: 14. Veljača 2023

MARIJANSKO - SVETIŠTE U VRPOLJU / Otkrivamo kako će izgledati plato ispred svetišta Gospe Vrpoljačke i dvorana za ispraćaj

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik je krajem prošle godine krenuo u izradu dokumentacije za uređenje javnog prostora ispred Biskupijskog marijanskog svetišta Gospe Vrpoljačke. Osmislit će se izgled platoa oko sakralnog objekta i izraditi kompletna projektna dokumentacija buduće dvorane za ispraćaj pokojnika.

U suradnji s Mjesnim odborom Vrpolje i lokalnim svećenikom Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije, a na inicijativu gradskog vijećnika iz Vrpolja, pristupili smo ovome projektu i za njega u ovogodišnjem proračunu osigurali sredstva u iznosu 100 tisuća eura. Upravo smo dobili prve 3D rendere ili vizuale ispraćajne dvorane s okolišem, te smo vrlo zadovoljni viđenim“ - kazao je zamjenik šibenskog gradonačelnika, mr.sc. Danijel Mileta.

Ovim rješenjem će se predvidjeti i parkirališne površine, prostori za periodične ugostiteljske namjene u dane vjerskih blagdana i prigodnih događanja, mirna zona za vjernike te nogostup i hortikulturna opremljenost. Dozvolu za gradnju Grad Šibenik namjerava ishoditi do jeseni tekuće godine.

Već godinama u suradnji s predstavnicima lokalnog stanovništva definiramo investicije po gradskim četvrtima i naseljima. Osim dječjih igrališta, u posljednje vrijeme su popularni zahtjevi za izgradnjom dvorana za ispraćaj pokojnika, tako da za njih, osim u Vrpolju, rješavamo vlasničke odnose na groblju sv. Ivana u Slivnom te pravni spor za dvoranu na mjesnom groblju u Zatonu“ - rezimirao je Mileta.

 

Iz kategorije: Vijesti