Datum objave: 02. Veljača 2023

ŽUPANIJSKI HDZ / Zbog sukoba partnera županijska vlast ne fukcionira.Župan bi treba dati ostavku, a koalicija odstupit!

Diana Ferić
Diana Ferić

Najnovije optužbe koje je danas iznio Stipe Petrina, predsjednik Županijske skupštine protiv aktualnog župana Marka Jelića potvrđuju da među njima i dalje traje oštar sukob i da nema suradnje te da zbog toga županijska vlast ne funkcionira, smatraju u Županijskom HDZ -u pa su na današnjoj konferenciji za novinare priopćili da neće sudjelovati u radu Skupštine dok koalicija na vlasti ne pokaže da i bez njih ima kvorum.

„Prvo, vrlo je zanimljiva izjava Stipe Petrine da se u Županiji ništa ne događa i da nije proveden niti jedan projekt koji su dogovorili. Tu su i teške optužbe na račun župana Jelića koje izazivaju sumnje u kaznena djela. Ne žim tih spominjati jer za to nemam relevantne podatke niti je na meni da ih imam. Naš stav je da minimum ljudske i političke korektnosti zahtjeva od župana Jelića da podnese ostavku i da na novim izborima građani kažu što žele i misle o ovoj vlasti. Isto tako minimum korektnosti zahtjeva i da va koalicija odstupi jer nisu ništa napravili u svom mandatu. Ne može se funkcionirati ako jedna strana stalno optužuje drugu, a kada se donose odluke onda složeno dižu ruke samo kako bi sačuvali svoje fotolje jer nisu sigurni da bi na novim izborima dobili i ovo što sada imaju. U Županiji se u takvoj situaciji ništa dobro ne događa, a sada nam dolazi novac iz EU fonda otpornosti koji otvara niz mogućnosti. Nastavljaju samo projekte koje je pokrenuo HDZ", objasnio je Željko Burić, predsjednik ŽO HDZ -a.

Dodao je da ih se proziva da su do sada bili neaktivni te da je to zbog toga što je HDZ izgubio županijske izbore jer su građani kazali da se ne slažu s onim što su radili te da su htjeli dati šansu novoj vlasti da pokažu što će oni napraviti, a nisu napravili ništa. Doživjeli smo potop, istaknuo je Burić.

Iz kategorije: Vijesti