Datum objave: 25. Siječanj 2023

MARIO KOVAČ "OPLEO" PO MINISTRU MALENICI: Kod imenovanja javnog bilježnika u Kninu propustili ste priliku pokazati da imate političku "kičmu"

Diana Ferić
Diana Ferić

Od četiri kandidata za mjesto javnog bilježnika u Kninu, tri dobila jednoglasnu potporu, a jedina kandidatkinja koja nije dobila pozitivno mišljenje Komore je upravo ona koja je dobila posao. Diplomiranu pravnicu iz Drniša, Mariju Lovrić (62) ministar uprave i pravosuđa Ivan Malenica imenovao je za javnog bilježnika sa službenim sjedištem u Kninu. Rješenje je potpisao 9. siječnja, a sve je na snagu stupilo 16. siječnja 2023. Sada se doznaje da je ta kandidatkinja do nedavno bila članica HDZ -a, ali je neposredno prije objavljivanja natječaja izašla iz te stranke. Na takav način imneovanja javnog bilježnika u Kinu reagirao je gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić. “Ovdje je ministar donio odluku, i to suprotno od prijedloga i preporuke javnobilježničke komore da se tu imenuje osoba koja ne poznaje ni ljude niti ovaj prostor kazao je za Novu TV.

On je 18. siječnja, iz Grada Knina je prema ministru Malenici upućen dopis koji je potpisao gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić. U njegovom dopisu stoji da su u kninskoj gradskoj upravi "neugodno iznenađeni činjenicom" da je na mjesto javnog bilježnika u Kninu imenovana Marija Lovrić.

Zbog takvog protežiranja te kandidatkinje na svom se Facebook profilu ministru Malenici obratio i vijećnik u Gradskom vijeću grada Šibenika iz redova Domovinskog pokreta Mario Kovač. Napisao je:

Bilo mi je jako drago kada je ovaj moj mladi sugrađanin postao ministar u Vladi RH. Nadao sam se da bi , barem u kadrovskoj politici, u našoj državi možda mogao zapuhati barem nekakav lahor političkih promjena, no ovo posljednje kadroviranje vezano uz imenovanje javnog bilježnika u Kninu me je uvjerilo da je i ministar Malenica samo jedan mali kotačić u mehanizmu HDZ-ove kadrovske politike zbog koje mnogi mladi ljudi napuštaju našu domovinu.Zašto imenovati javnim bilježnikom u Kninu osobu koja nikada (uprkos ozbiljnim godinama) nije obnašala tu javnu službu, osobu koja gotovo sigurno ima uvjete za prijevremenu, a za koju godinu i punu starosnu mirovinu? Da li zato što je netko od velikih gazda u HDZ-u tako naložio? Na tu pomisao navodi činjenica da je imenovana osoba dva dana prije objave natječaja za imenovanje javnog bilježnika u Kninu napustila redove vladajuće stranke ( jer javni bilježnik ne smije biti članom političke stranke).Zašto bi dotična osoba , nakon dugogodišnje vjernosti HDZ-u, takvu odluku donijela baš dva dana prije objave natječaja ? Možda zato što je bila sigurna da će biti od strane svojih stranačkih šefova pogurana na priželjkivano mjesto javnog bilježnika u Kninu, a sve protivno stavu Javnobilježničke komore koja je u ime struke uskratila podršku ovom imenovanju. Žao mi je ministre Malenica što ste propustili prigodu, na ovom slučaju, pokazati da imate političku "kičmu" i što se niste usprotivili načinu kadroviranja koji vaše vršnjake motivira da napuste našu predivnu zemlju. Razočaravajuće!”

FOTO: Arhiva

Iz kategorije: Vijesti