Datum objave: 24. Siječanj 2023

AFERA VJETROELEKTRANE /Josipa Rimac navodno priznala da je intervenirala i kod Andreja Plenkovića, a opovrgava da je dobila mito

Diana Ferić
Diana Ferić
 
Afera vjetroelektrane uskoro bi trebala doći pred sud, nakon što smo javili da je protiv Josipe Rimac, nekadašnje HDZ-ove državne tajnice i ostalih visokopozicioniranih dužnosnika koje je angažirala da guraju projekt Krš-Pađene, USKOK nedavno podigao optužnicu.

I dok se do sada nagađalo da su Rimac i njezina kolegica iz Vlade RH, ministrica Gabrijela Žalac, za investitora u ovaj vjetropark urgirale i kod samog premijera, Telegram doznaje da podaci u optužnici to sada potvrđuju.

Naime, Josipa Rimac navela je ime Andreja Plenkovića među imenima svih ostalih koje je kontaktirala zbog vjetroparka Krš-Pađene. Negirala je, doduše krivnju, objašnjavajući istražiteljima da je samo pokušavala pomoći razvoju kninskog područja.

-Razvoj vjetroelektrane Krš Pađene imao je veliki značaj za to područje. Ja za pomoć oko tog projekta nikada nisam ni tražila ni primila mito – izjavila je u svojo obrani Rimac.

USKOK ju pak tereti da je od Milenka Bašića, vlasnika tvrtke C.E.M.P., koja je investirala u Krš-Pađene, dobila preko gotovo 156 tisuća eura raznih nagrada za svoj angažman oko tog projekta. Gurala ga je, stoji u optužnici, i u Hrvatskim šumama i kod regulatornih tijela za električnu energiju i obnovljive izvore, ali i u više ministarstava i u HBOR-u.

Cijeli članak možete pročitati OVDJE.

 
Iz kategorije: Vijesti