Datum objave: 08. Siječanj 2023

KULTURNO VIJEĆE / Biraju se članovi Kulturnog vijeća Grada Šibenika. Kandidate mogu predlagati sve pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost u području kulture i umjetnosti.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Grad Šibenik je objavio javni poziv za predlaganje kandidata za članove Kulturnog vijeća Grada Šibenika. Izbor se provodi temeljem Zakona o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi. Kandidate mogu predlagati ustanove u kulturi, umjetničke organizacije i udruge te druge pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost u području kulture i umjetnosti.
Djelokrug rada Kulturnog vijeća Grada Šibenika je područje kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, a utemeljeno je ciljem da u predlaganje ciljeva gradske kulturne politike i mjera za njezino provođenje, a posebno radi predlaganja i stručnog vrednovanja programa i projekata javnih potreba u kulturi od interesa za Grad Šibenik budu uključivani kulturni djelatnici i umjetnici.

Kulturno vijeće Grada Šibenika kontinuirano prati i razmatra stanja u pojedinim područjima umjetničkog i kulturnog stvaralaštva te omogućava utjecaj kulturnih djelatnika na donošenje odluka važnih za kulturu i umjetnost. Područja djelovanja Vijeća su inovativni i kulturnoumjetnički amaterizam, kazališna, glazbena i glazbeno - scenska djelatnost, zaštita i očuvanje pokretnih i nepokretnih kulturnih dobara, muzejsko - galerijska djelatnosti i likovna umjetnost, knjižnična, nakladnička i knjižarska djelatnost, vizualna umjetnost.

Do sada su članovi Kulturnog vijeća Grada Šibenika bili Hrvoje Jelković (područje kulturno-umjetničkog amaterizma), Morana Periša (područje inovativne i umjetničke kulturne prakse), Angela Bujas (područje zaštite i očuvanje pokretnih i nepokretnih kulturnih dobara) Tea Slavica (područje kazališne glazbene i glazbeno-scenske umjetnosti) Dino Karađole (područje inovativne i umjetničke kulturne prakse) Miljenka Bujas (područje kulturno-umjetničkog amaterizma) Lana Marinović Čala (područje vizualne umjetnosti), a dužnost predsjednice Vijeća obnašala je Morana Periša.

Kulturno vijeće Grada Šibenika ima pet članova, od kojih je jedan predsjednik. Za članove Vijeća imenuju se kulturni djelatnici, stručnjaci i umjetnici koji svojim dosadašnjim dostignućima i poznavanjem problema vezanih za utvrđivanje i provedbu kulturne politike mogu pridonijeti ostvarivanju poslova i zadaća zbog kojih je Vijeće osnovano. Na temelju prispjelih prijedloga, Gradonačelnik odlukom imenuje predsjednika i članove Vijeća, vodeći računa o njihovoj stručnosti i ravnomjernoj zastupljenosti. Prijedlozi kandidata za članove Vijeća s traženom dokumentacijom, podnose se poštom ili osobno u pisarnicu Grada Šibenika do 23. siječnja 2023. godine.

Iz kategorije: Vijesti