Datum objave: 28. Prosinac 2022

ANĐELI DOBROTE / Danas su poletjeli Anđeli Dobrote, djeca iz župe Presvetog Srca Isusova koja pohode domove župljana, pjevaju im blagdanske pjesme i prikupljaju pomoć za svoje vršnjaka u Africi.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Pjevači betlehemske zvijezde“, Anđeli Dobrote danas su ponovno nakon dvije godine pauze zbog pandemije korone poletjeli u akciju prikuplja novčanu pomoć za školovanje siromašne djece u Africi. Anđeli Dobrote su iz župe Presvetog Srca Isusova koja posjećuju domove svojih župljana, pjevaju im lijepe blagdanske pjesme i prikupljaju pomoć za školovanje svojih siromašnih i gladnih vršnjaka u Africi.

Pjevači Betlehemske zvijezde“ tijekom proteklih dvadesetak godina koliko traje njihov dobrotvorni hod, prikupili novac koji je omogućio školovanje gotovo dvije stotine njihovih siromašnih vršnjaka u Africi. Ove godine, za sudjelovanje u ovoj plemenitoj misiji sudjeluje pedesetak djevojčica i dječaka.
„Pjevači Betlehemske zvijezde” pohodit će domove svojih župljana danas i sutra. Podijeljeni su u osam grupa, a svaka od njih na svoj način unosi radost, mir i dobrotu u domove onih koji ih priprem i poslušaju njihovu pjesmu.

Iako se župa Presvetog Srca Isusova ne ističe po bogatstvu svojih župljana oni su u Hrvatskoj u samom vrhu u humanitarnom djelovanju. Zahvaljujući njihovim novčanim darovima ova župa školuje siromašnu djecu u Africi, koja bez te pomoći nikad ne bi naučili ni čitati ni pisati. Školovanje osmoškolca u Misijskim krajevima godišnje košta 100 eura, a srednjoškolca 150.
-Pomažući svojim gladnim i siromašnim vršnjacima naša djeca čine dobro djelo, ali istovremeno obogaćuju sama sebe, svoje obitelji i cijelu našu zajednicu, - kazao nam je župnika župe Presvetog Srca Isusova  don Tomislav Puljić, - Najveća vrijednost ovog projekta je što se naša djeca odgajaju u duhu dobrote i ljudske solidarnosti. To što uče kako je dobro činiti dobro ne može se mjeriti materijalnim vrijednostima, a činjenica da u ovoj misiji sudjeluju s radošću i veseljem svemu daje duboku ljudsku i duhovnu dimenziju. Radostan sam i ponosan na sve moje „Pjevače Betlehemske zvijezde” i na sve moje župljane koji će im otvoriti vrata svojih domova i svoja srca.

Iz kategorije: Vijesti