Datum objave: 29. Studeni 2022

Šibensko – kninska županija s 500 000 kuna sufinacira troškove prijevoza putnika u Gradu Skradinu i općinama Ružić, Ervenik, Kistanje i Pirovac.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić potpisao je danas Sporazume o sufinanciranju obavljanja županijskog prijevoza putnika u cestovnom prometu za 2022. godinu s gradonačelnikom Grada Skradina Antonijom Brajkovićem, načelnikom Općine Ružić Daliborom Durdovom, načelnikom Općine Ervenik Predragom Burzom, predsjednikom Općinskog vijeća Općine Kistanje Markom Kardumom te predstavnikom Općine Pirovac Brunom Gulamom.
-Ovo je izravna demografska i socijalna mjera budući da dodijeljenim sredstvima pomažemo jedinicama lokalne samouprave koje sustavno sufinanciraju županijski prijevoz putnika te tako omogućuju svojim stanovnicima dostupnost onih civilizacijskih stečevina koje ne mogu uvijek pružati u mjestu stanovanja. Šibensko-kninska županija je pred krajem javne rasprave o prijedlogu mreže linija javnog prijevoza putnika na području naše županije, i po mojim saznanjima, jedina smo županija koja je već došla u ovu fazu. To znači da bi od sljedeće godine trebali biti u mogućnosti povlačiti značajna sredstva, čime bi, nakon javnog natječaja, ove pomoći bile ukinute. Po toj mreži linijskog prijevoza svi bi naši sugrađani imali povezanost sa županijskim središtem ili drugim jedinicama lokalne samouprave kojima gravitiraju, u županiji i izvan nje, u krugu do 100 kilometara.“, kazao je prilikom potpisivanja sporazuma župan Jelić.

Za ovu namjenu Šibensko-kninska županija izmjenama i dopunama Proračuna usvojenima u kolovozu na 12. sjednici Županijske skupštine Šibensko-kninske županije osigurala je 500 000 kuna. Sukladno kriterijima iz javnog poziva Grad Skradin sufinancirat će se u iznosu 100.406,25 kuna; Općina Ružić u iznosu 157.500,00 kuna, Općina Kistanje sa 100.800,00 kuna, Općina Ervenik u iznosu od 7.200,00 kuna i Općina Pirovac iznosom od 4.000,00 kuna.

Iz kategorije: Vijesti