Datum objave: 19. Studeni 2022

MINISTAR RADOVAN FUCHS: Učenici u školama mogu za vrijeme nastave gledati utakmice reprezentacije Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Katru

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs obznanio je da učenici u hrvatskim školama mogu gledati utakmice nogometne reprezentacije Hrvatske na svjetskom prvenstvu Katru, ali kasnije moraju nadoknaditi izgubljene sate nastave. Odluka ministra Fucha izazvala je različite reakcije. Neke škole ne žele ni čuti za prekidanje nastave zbog nogometnih utakmica, a neke nabavljaju televizore i traže rješenja kako omogućiti svojim učenicima gledanje utakmica.
Problem s nogometom i nastavom u školama nastao je zbog toga što se zbog vremenske razlike nogometne utakmice u Katru igraju uglavnom u 11 sati dopodne ili u podne. Ministar Fuch procijenio je da zbog golemog zanimanja za utakmice hrvatske reprezentacije učenici u školi ionako neće moći pratiti nastavu, da će neki izostajati, a mnogi će za vrijeme nastave utakmice gledati potajice na svojim mobitelima, pa je zaključio da je bolje prekinuti nastavu, dozvoliti učenicima gledanje utakmica, pa onda nadoknaditi izgubljene sate nastave.
Odluka ministra Fucha došla je nedugo nakon priopćenja predsjednik Sabora Gordan Jandroković da će se zbog gledanja nogometnih utakmica reprezentacije prekidati sjednice Hrvatskog sabora kako bi ih mogli gledati saborski zastupnici. On je već učinio prvi korak u pogodovanju saborskim zastupnicima pa je za državu i njene građane raspravu o egzistencijalnom važnom proračunu Republike Hrvatske za 2023. godinu premjestio iz srijede u četvrtak zbog utakmice Hrvatska – Maroko koja se igra u srijedu u 11 sati.

Foto: www.srednja.hr

Iz kategorije: Vijesti