Datum objave: 04. Studeni 2022

IGOR BERGAM: Dobili smo ograničenje kao za vrijeme najgorih korona-mjera, ali održat ćemo danas i sutra koncerte u hali Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Unatoč nelogičnoj i obeshrabrujućoj dozvoli Grada Šibenika Udruga P.A.R.K. organizirat će danas i sutra Regius mini break i Kulturaljku u Hali Šibenik i program će završiti do ponoći, kako stoji u toj dozvoli. Nastupit će Kries, MORT i Rolo, Jura Stublić, Kuzma & Shaka Zulu i BluVinil.

Ne odustajemo od planiranog programa. Koncerti će početi ranije i utihnut ćemo u ponoć, kako nam je naložila gradska vlast, poštujući naše branitelje. Međutim. pozivam ih da se ukljuce u socojalni zivot i nudim im za naše koncerte besplatne ulaznice ”, potvrdio nam je jutros Igor Bergam, predsjednik te udruge, ne krijući razočarenje odnosom Grada prema tom događanju i uopće svemu što je ta udruga u kulturnom životu Šibenika napravila od 2011. godine.

Problem je nastao zbog toga što im je u dozvoli za mini Regius, koje se inače organizira na državnom, a ne gradskom zemljištu, gradska vlast ograničila radno vrijeme do ponoći i to kako ne bi uznemiravali korisnike Veteranskog centra koji je izgrađen u blizini Hale Šibenik.

Ovog ljeta smo izdržali dva partyja do zore, jedan na prostoru vojarne Bribirskih knezova, a drugi u hangaru, odnosno Hali Šibenik. To je bila katastrofa. Došli su mi dan prije tog partyja u Hali, a tada su mi najavili i događaj na prostoru nekadašnjeg Terranea. Odradili smo to i shvatili da je ta priča loša. Ovaj prostor je sada dobio sadržaj koji traži mir”, objasnio je za ŠibenikIN Goran Pauk, voditelj Veteranskog centra.

Bergam je, malo je reći, razočaran. „Projekti koji se već dvanaest godina održavaju u Šibeniku, i koji imaju potporu Grada, Županije, Turističke zajednice i Ministarstva kulture, sada su upitni. Dobili smo ograničenje kao za vrijeme najgorih korona-mjera . Dolaze nam bendovi iz svih krajeva Hrvatske, neki stižu i iz inozemstva i ne mogu stići odraditi tonsku probu i koncert u tako kratkom vremenu. Također, i ulaznice su se prodale u sve tri dalmatinske županije, a ja sad moram tjerati ljude u ponoć! Svjesni smo važnosti Veteranskog centra, legalisti smo i ne želimo smetati ljudima, ali bilo bi zanimljivo znati koliko ljudi sutra i prekosutra spava u Centru i hoće li zaista nekome od njih smetati Jura Stublić do jedan ujutro”, pita se Igor Bergam.

U obrazloženju koje je dobio iz Grada stoji:

"Uistinu cijenimo vaš angažman u domeni organizacije kulturno-zabavnih aktivnosti  i vjerujemo da smo dugogodišnjim podupiranjem ovakvih događanja dokazali da smo dostojan partner. Također, ljubazno vas molimo i da poštujete intenciju Gradske uprave da provodi  odluke i propise koji imaju za cilj održavanje reda i balansa i unaprijed vam na tome zahvaljujemo. Praksa Grada je, prilikom donošenja odluke o dozvoljenom prekoračenju buke, konzultirati se s relevantnim tijelima na koje planirana aktivnost ima direktan utjecaj.

Kako vam je i poznato, Veteranski centar Šibenik, projekt Ministarstva hrvatskih branitelja u funkciji je od lipnja ove godine. Projekt je realiziran uz puno truda, u konačnici i sredstava i žao nam je jedino što ga korisnici nisu dobili puno ranije. Najmanje što možemo učiniti za hrvatske branitelje koji su svoje zdravlje ostavili za našu slobodu je omogućiti  im mirnu rehabilitaciju i ugodan boravak u centru.

Time ne želimo uskratiti ni mogućnost zabave mladima i mišljenja smo da je vrijeme do 24 sata prikladno za  izvođenje glazbenog programa  koji organizirate u obližnjem prostoru, a kojim Grad Šibenik ne gospodari.

Napominjemo da su u Šibeniku, ali i drugdje u Hrvatskoj i svijetu, održani brojni uspješni koncerti u navedenom vremenskom okviru te vremensko ograničavanje nije utjecalo na kvalitetu glazbene izvedbe, odnosno ukupnog doživljaja i atmosfere.

Prilikom organizacije koncerata ovog tipa važno je i događaj najaviti na vrijeme, što većina drugih organizatora i radi. Na tom tragu, želimo vam uspješnu organizaciju planiranih aktivnosti."

Iz kategorije: Vijesti