Datum objave: 25. Listopad 2022

GRADONAČELNIK IH IGNORIRA ALI ONI NE ODUSTAJU / Roditelji djece iz privatnih i vjerskih vrtića od sutra pokreću potpisivanje peticije, njihove zahtjeve podržala i pravobraniteljica

Diana Ferić
Diana Ferić

Roditelji djece koja pohađaju privatne i vjerske vrtiće u Gradu Šibeniku izvjestili su danas javnost da gradonačelnik Šibenika Željko Burić ignorira njihovu zamolbu da ih primi na razgovor vezan za izjednačavanje subvencija iz gradskog proračuna za djecu u tim vrtićima s onima u Gradskim vrtićima.

Najavili su da sutra počinje potpisivanje peticije -ZA JEDNAKU SUBVENCIJU GRADA ŠIBENIKA PO DJETETU BEZ OBZIRA POHAĐA LI DIJETE VRTIĆ KOJEM JE OSNIVAČ GRAD ŠIBENIK, VJERSKA ZAJEDNICA ILI FIZIČKA/PRAVNA OSOBA. U svom priopćenju kažu: 4. listopada zatražen je HITAN prijem predstavnika roditelja djece polaznika privatnih i

vjerskih vrtića kod gradonačelnika grada, dr. Željka Burića, sa željom da iskomuniciramo temu izjednačavanja subvencija za svu djecu grada Šibenika u istovjetnim iznosima. Podsjećamo cijenjeni naslov kako na naš zahtjev za HITNIM sastankom još nismo dobili odgovor, a kamoli termin sastanka. Još jednom molimo da što hitnije zakažete termin sastanka jer naši problemi još uvijek nisu riješeni na zadovoljavajući način i smatramo kako našim zahtjevima i navedenoj temi niste, po našem mišljenju, pridali zasluženu važnost.

Također, ovim putem Vam želimo skrenuti pažnju i na odgovor koji je stigao od

pravobraniteljice za djecu te isti prilažemo u privitku”, stoji u njihovom priopćenju.

U odgovoru pravobraniteljice za prava djece uz ostalo stoji: „Temeljem Zakona o pravobranitelju za djecu molimo da u okviru vaših ovlasti ujednačite praksu i iznađete način za jednako subvencioniranje cijene iznosa vrtića za svu djecu jednako, neovisno jeli osnivač vrtića privatna ili vjerska osoba ili jedinica lokalne samouprave budući niste osigurali mogućnost upisa sve djece u gradske vrtiće, a kako ovakva neujednačena praksa ne bi dovela do nejednakog položaja djece i uskraćivanja njihovog prava na predškolski odgoj i obrazovanje pod jednakim uvjetima”.

Roditelji su se i potpisali pod ovo priopćenje.

 Martina Erak Bačelić (DV Sunce)

Loredana Huljev (DV Osmijeh)

Nataša Jurešić (DV Blažena Hozana)

Ivan Maretić (DV Žižula)

Antonio Vlahov (DV Brat sunce)

Iz kategorije: Vijesti