Datum objave: 22. Listopad 2022

DRAŽEN PETROVIĆ / Šibenik danas obilježava 58. rođendan Dražena Petrovića

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenik danas 22. listopada obilježava 58. rođendan Dražena Petrovića, svog najvećeg, najboljeg i i najslavnijeg sportaša, velikana hrvatske i svjetske košarke. Središnja manifestacija održat će se u 10.30 sati kod spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu. U zrak će biti biti pušteno 58 balona u znak sjećanja na košarkaškog Mozarta, a pred spomenik će se položiti vijenci i zapaliti svijeće. Nakon prigodnog programa kojega će voditi učenici učiteljice Ivane Guberina iz OŠ Juraj Šižgorić, a u kojemu će sudjelovati i klapa „Sebenico“, vijenci će biti položeni i kod Draženovog koša u Ulici Petra Preradovića.

U organizaciji OKK Dražen Petrović danas i sutra 22. i 23. listopada držat će se i 21. Kup Dražena Petrovića u košarci na kojemu sudjeluju ekipe: Škole košarke „Dražen Petrović“ Šibenik, Škole košarke „Zadar“ Zadar, KK „Vodopad“ Jajce (BiH) i KK „DOŠK“ Drniš. Utakmice se igraju u Sportskoj dvorani Baldekin u subotu od 8.45 sati, a nedjelju od 9.30 sati. Podjela priznanja održat će se u nedjelju u podne, također u Sportskoj dvorani Baldekin.

U čast Draženu, danas će biti održana sedma cestovna atletska utrka „Šibenskih deset“ i „Draženova četvorka“- Prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju. Start utrke na deset kilometra „Šibenskih deset“ predviđen je u 11 sati, dok će se „Draženova četvorka“ trčati od 12.30 sati. Start obje utrke bit će na šibenskoj rivi. S početkom u 9,30 sati, također na šibenskoj rivi, održat će se i dječja utrka.

Iz kategorije: Vijesti