Datum objave: 21. Rujan 2022

PROMJENA NA ČELU PU ŠIBENSKO KNINSKE / Sandro Santini novi je načelnik PU šibensko - kninske, do sada je bio zamjenik načelnika

Diana Ferić
Diana Ferić

Sandro Santini novi je načelnik PU šibensko – kninske. Glavni ravnatelj policije Nikola Milina danas mu je, ispred cijelog kolegija Policijske uprave šibensko-kninske, uručio Rješenje o imenovanju na mjesto načelnika Policijske uprave šibensko-kninske na mandat od 5 godina. Santini je do sada bio zamjenik načelnika te policijske uprave.


Dosadašnji načelnik Ivica Kostanić se zahvalio svim rukovoditeljima i djelatnicima na suradnji u proteklih 14 godina koliko je obnašao dužnost načelnika, zahvalio se Ministarstvu u sjedištu na ukazanom povjerenju, napomenuo kako je zadovoljan radom i ostvarenim rezultatima cijele Policijske uprave, da je sretan i ponosan i zaželio svom nasljedniku da Policijska uprava nastavi s ovakvim kontinuitetom rada, stoji u priopoćenju te policijske uprave.
 
Ovom prilikom glavni ravnatelj policije se zahvalio načelniku Kostaniću na svemu što je napravio kao načelnik sa svojim suradnicima, ali je prvenstveno istaknuo zajednički rad svih djelatnika i napomenuo kako dolazi izazovno vrijeme, nove tehnologije i da policija mora uvijek biti spremna pomoći svim građanima. Dodao je kako novi načelnik ima dobro zaleđe u smislu rezultata rada, ali i odgovornost da nastavi istim putem te mu čestitao na imenovanju.
 
Novi načelnik Policijske uprave Sandro Santini se zahvalio na ukazanom povjerenju, dosadašnjem načelniku i svim rukovoditeljima i djelatnicima jer su zajednički rezultati i odigrali važnu ulogu u njegovoj kandidaturi za mjesto načelnika. Istaknuo je važnost kontinuiteta rada i rezultata kao i do sada i da osiguramo povoljno stanje sigurnosti na području cijele policijske uprave.
 
Sandro Santini je rođen 1967.g. u Šibeniku, a u sustavu Ministarstva unutarnjih poslova je od 1999.g. gdje je primljen kao vježbenik nakon što je 1998.g. završio Pravni fakultet u Zagrebu. Ostvario je tijekom proteklog vremena bogatu policijsku karijeru sa značajnim iskustvom i nizom dužnosti. Obavljao je različite policijske poslove nakon odrađenog vježbeničkog staža i to prvo kao policijski službenik za obradu kriminaliteta u Policijskoj postaji Šibenik, zatim policijski službenik za obradu organiziranog kriminaliteta u Službi kriminalističke policije, pa pomoćnik načelnika za poslove kriminalističke policije u Policijskoj postaji Šibenik te Načelnik Policijske postaje Šibenik, a u prosincu 2008.g. imenovan je zamjenikom načelnika Policijske uprave šibensko-kninske.
 
Zbog iskazane visoke profesionalnosti kojom se osobito pridonosi stanju sigurnosti Republike Hrvatske 2006.g. je dobio prigodnu nagradu Ministarstva unutarnjih poslova, 2005. i 2008.g. je dobio pohvalu načelnika Policijske uprave za iznimne rezultate rada te 2011.g. Spomenicu domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu. Svojim radom i napredovanjem stekao je zvanje Policijski savjetnik.

Iz kategorije: Vijesti