Datum objave: 09. Rujan 2022

JU NP KRKA / Članovi HGSS-a izradili turističko - planinarski zemljovid NP Krke za sigurnije pješačenje i bicikliranje

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ u Drnišu je predstavila javnosti novi turističko-planinarski zemljovid Nacionalnog parka „Krka“, koji će istinskim zaljubljenicima u prirodu boravak u Parku učiniti ugodnijim i sigurnijim.

Izuzetno nam je drago što smo realizirali ovaj projekt s članovima HGSS-a, s kojima njegujemo kvalitetnu i kontinuiranu suradnju već dugi niz godina i s kojima nas veže Sporazum o zajedničkom interesu s ciljem zaštite životinja i imovine“, istaknula je ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ Nella Slavica te dodala: „Zahvaljujem svim partnerima na projektu, koji su prepoznali njegovu važnost i svojim ga aktivnostima podržali.“

Osim što donosi detaljan prikaz šireg područja NP „Krka“, na zemljovidu su ucrtane sve poučno-pješačke staze i vidikovci, te najduže biciklističke rute koje prolaze kroz NP „Krka“.

Staze u NP 'Krka' su markirane, uređene i sigurne, a najviše nas se dojmilo što svaka ima svoju povijest. S kolegom Momirom Karabuvom proveli smo devedeset sati u obilasku terena i dodatnih četrdeset u obradi podataka. Izuzetno smo sretni i zahvalni što smo mogli uživati u otkrivanju ljepota Krke“, istaknula je Antonija Mihaljević, dugogodišnja članica HGSS-a.

Zemljovid NP „Krka“ nastao je u sklopu programa „Kartografija HGSS-a“, o kojem je govorila Jasmina Benčić Martinjak, voditeljica Odjela za kartografiju HGSS-a: „Izrada zemljovida dio je preventivnih aktivnosti koje pridonose povećanju sigurnosti kretanja i boljoj komunikaciji među dionicima koji sudjeluju u akcijama pretrage terena i spašavanja unesrećenih. Za bazu podataka, uz tiskane zemljovide važni su i oni digitalni jer se mogu ažurirati u realnom vremenu“.

Iz kategorije: Vijesti