Datum objave: 05. Rujan 2022

POČELA ŠKOLA / U osnovnim školama u Šibeniku je 392 prvašića, 9 manje nego lani,

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U ovoj školskoj godini  u devet osnovnih škola kojima je osnivač Grad Šibenik u prve razrede upisano je ukupno 392 učenika, što je 9 prvašića manje nego prošle školske godine.
U OŠ „Petra Krešimira IV“ 
prvi put je u školske klupe sjelo 56 učenika,  u OŠ „Jurja Dalmatinca“ 91, u OŠ „Jurja Šižgorića“  35, u OŠ „Vidici“ 47,  u OŠ „Meterize“ 46, u OŠ „Brodarica“ 46, u  OŠ „Tina Ujevića“ 35, u OŠ „Fausta Vrančića“ 23 te u OŠ  „Vrpolje“ 13 učenika prvih razreda.Također, u Katoličkoj osnovnoj školi upisana su dva razredna odjeljenja učenika prvih razreda.
U ovoj školskoj godini pohađati osnovne škole kojima je osnivač Grad Šibenik je pohađat će 3342 đaka.

Povodom početka nove školske i nastavne godine 2022./2023. te polaska učenika prvih razreda u osnovne škole,  gradonačelnik Željko Burić i zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta sa  suradnicima obišli su danas OŠ Petra Krešimira IV. u Šibeniku.Na prigodnoj svečanosti upriličenoj u prostorima škole gradonačelnik Burić poželio je djeci uspješan rad i napredak u stjecanju novih znanja.
Početak  novog poglavlja u životu uvijek je  pun neizvjesnosti, uzbuđenja i iščekivanja. No, znajući da su oko vas oni na koje se uvijek možete osloniti, vaši učitelji i roditelji, svi početni strahovi  brzo će se raspršiti. Učiti se isplati, a ja vam od srca želim da vam se učenje pretvori u radost odrastanja“, poručio je prvašićima gradonačelnik Burić.
U OŠ Petra Krešimira IV.  učenike i njihove roditelje pozdravila je i ravnateljica škole Žana Lasinović Klarić, a prvašići su se potom uputili u svoje učionice kako bi se upoznali s radnim okruženjem.

Iz kategorije: Vijesti