Datum objave: 02. Rujan 2022

PLJAČKA INE / Sud časti HDZ -a suspendirao osumnjičenog Škugora, ostaje i bez posla u Ini

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Sud časti zagrebačkog HDZ-a suspendirao je stranačko članstvo Damira Škugora, uhićenog direktora Ininog Sektora za trgovinu prirodnim plinom, do okončanja kaznenog postupka, doznaje se iz zagrebačkog HDZ-a.

Takvu odluku omogućuje novi Statut HDZ-a.

Prije nekoliko dana Područni odbor gradske četvrti Maksimir protiv Škugora je pokrenuo stegovni postupak koji je upućen na Sud časti na razini grada Zagreba.

Podsjetimo, u akciji koju su u subotu pokrenuli USKOK i policija na meti istražitelja zbog pljačke Ine našli su se direktor u Ini Damir Škugor, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić, s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić.

Škugora čeka i otkaz

Osim što je suspendiran iz stranke, Škugora čeka i otkaz u Ini. Nadzorni odbor Ine se prije dva dana oglasio o preliminarnim rezultatima interne istrage o krađi zbog koje je Ina oštećena za oko milijardu kuna.

Navode da je HDZ-ovac Damir Škugor prekršio internu proceduru i zlorabio ovlasti i da Nadzorni odbor Ine traži unaprjeđenje poslovnih procesa.

"Na današnjoj izvanrednoj sjednici Nadzorni odbor Ine primio je na znanje zaključke s izvanredne sjednice Uprave Ine, održane jučer na temu USKOK-ove istrage protiv Damira Škugora. Predstavljeni su preliminarni nalazi interne istrage koji će se još nadopuniti, a prema kojima je identificiran određeni broj točaka u kojima su Damir Škugor i njegovi podređeni jasno prekršili interna pravila i procedure, što je dovelo do značajne financijske štete po Inu", objavila je Ina u srijedu.

"Sukladno preliminarnim internim nalazima, Uprava Ine odlučila je poduzeti niz osobnih, korektivnih i preventivnih radnji. Prije svega, donijela je odluku o suspenziji Damira Škugora s pozicije direktora Plina i energije, a njegov ugovor o radu bit će raskinut. Damir Škugor bit će opozvan iz nadzornih odbora u kojima predstavlja Inu kao dioničara", objavila je Ina.

 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: