Datum objave: 11. Kolovoz 2022

POPISANA ŠTETA / U katastrofalnom požaru u Raslini i Zatonu nastala je šteta od oko 111 milijuna kuna, polovicu od toga su prijavile Hrvatske šume

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Prema preliminarnim podacima Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Grada Šibenika, šteta od velikog požara otvorenog prostora koji je dana 13. i 14. srpnja 2022.godine, poharao područje Zatona i Rasline, u poljoprivredi, graditeljstvu i prometu, te opremi iznosi 117,4 milijuna kuna.

Najveći udio u prvoj procjeni štete predstavlja iznos štete od 52.254.408,16 kuna koji su, na izgorjeloj šumi i šumskom zemljištu, prijavile su Hrvatske šume d.o.o.

U utorak, 9. kolovoza 2022. godine, u 00:00 h istekao je rok za prijavu šteta nastalih od požara na području Zatona i Rasline.

U narednim danima, gradsko Povjerenstvo će, na temelju prijave oštećenika obaviti terenski pregled i uvidom u stanje na terenu, uz pomoć sudskih vještaka za poljoprivredu i građevinarstvo, utvrditi iznos konačne procjene štete.

Zakonom propisani rok u kojem iznos konačne štete treba biti utvrđen i dostavljen županjskom povjerenstvu je 50 dana, od dana kada je župan dr. sc. Marko Jelić, donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode na području gradova Šibenika i Vodica, odnosno od 25. srpnja 2022. godine.

Iz kategorije: Vijesti