Datum objave: 05. Kolovoz 2022

MINISTRI ODBARALI / Umjesto na predsjednikom prijemu u Kninu, Banožić, Medved i Radman bili na dodjeli nagrada učeničkim radovima u šibenskom Veteranskom centru

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Ministri u hrvatskoj vladi nisu došli na svečani prijem koji je predsjednik  RHZoran Milanović sinoć na kninskoj tvrđavi priredio svečani prijam za ratne zapovjednike povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice VRO Oluja. Opravdali su se da je to zbog prije preuzetih obaveza, a to je bila svečanost uručenje nagrada učenicima srednjih škola cijele Hrvatske za najbolju priču o Domovinskom ratu na kojoj su bili sinoć u Šibeniku, u Veteranskom centru u pratnji premijera Andreja Plenkovića. To im je očito bilo važnije od prijema na kninskoj tvrđavi.

 Na prijemu u Kninu bilo je oko 300 uzvanika, a predsjednik je uručio odlikovanja, medalje, promaknuća i pohvale pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske.
"Ja mislim da su ministri trebali biti tu, nikakva velika šteta, uredno su bili pozvani, poslali su svoje izaslanike. Meni nedostaju samo Franjo Tuđman i Gojko Šušak. Oni su nezamjenjivi", rekao je Ljubo Ćesić Rojs za N1 oko toga što trojica ministara iz Vlade nisu večeras došla na prijam. Oni koji nisu i neće doći, ne ignoriraju oni predsjednika Republike, nego nas žive sudionike na neki način nas omalovažavaju. Nije bilo lako doći ovdje 5. kolovoza s puškom u ruci”, dodao je.

Ministri su za to vrijeme bili u šibenskom Veteranskom centru u kojem je u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice Vojno-redarstvene operacije „Oluja“ predstavljena zbirka "Kratke priče o Domovinskom ratu iz pera srednjoškolaca. Nakon toga su autoricama i autorima najboljih kratkih priča svečano uručene nagrade i pohvale te priznanja njihovim mentorima za poticanje literarnog stvaralaštva o Domovinskom ratu. Događaj kojemu je prisustvovao predsjednik Vlade Andrej Plenković zajedno sa brojnim ministrima, državnim tajnicima, generalima te drugi visoki uzvanici i gosti, a u ime domaćina Goran Pauk, ravnatelj VC Šibenik te gradonačelnik Šibenika Željko Burić organiziralo je Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Iz kategorije: Vijesti