Datum objave: 03. Kolovoz 2022

ČESTITKE / Među nagrađenim maturantima u Hrvatskoj šestorica je iz Šibenika, niti jedan iz šibenske gimnazije

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Među 96 maturanata koje je ove godine nagradilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja za iznimni uspjeh šestorica ih je iz Šibensko – kninske županije, točnije iz Šibenika. Tehnička škola može biti posebno zadovoljna jer je četvorica nagrađenih upravo iz te škole. To su Marin Bačelić, Pjero Šare, Jakov Turčinov i Tome Škarić. Nagrađeni Ivan Strize je iz Prometno tehnička škola, a Jakov Zoričić iz Turističko - ugostiteljska škole u Šibeniku. Zanimljivo je da među nagrađenima nema polaznika šibenske gimnazije iako smo nedavno pisali o tome kako je ona po uspjehu svojih učenika na državnoj maturi među najboljima u Hrvatskoj.

Ministarstvo znanosti i obrazovanje ove je godine maturante nagradilo iznosom od 2.500 kuna, kao i posebnim priznanjima. Nagrađeno je 96 maturanata iz cijele Hrvatske, a njih čak 69 iz strukovnih škola. Učenici su nagrađeni prema kriteriju: učenici koji su ostvarili najbolji rezultat na obveznim ispitima državne mature (najbolji prosjek riješenosti obveznih ispita na višoj, A razini), učenici strukovnih škola koji su ostvarili 100 posto na nekom od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite te učenici koji su dva ispita riješili 100 posto, a nisu ni u jednoj od spomenutih kategorija.

Zaista ste postigli izvrstan uspjeh, uopće ne sumnjam da ćete biti izvanredni studenti i kasnije stručnjaci. Ne postoji više ili manje vrijedna znanost, postoje samo dobri, izvrsni i nažalost i ponekad loši znanstvenici. Ako se čovjek za to opredijeli, znanost treba uvijek živjeti, morate težiti postignućima i otkrivanju novih spoznaja, ali sve skupa utemeljeno na dokazanim rezultatima i na istini, jer znanost ne trpi laži, poručio im je ministar Radovan Fuchs.

Iz kategorije: Vijesti