Datum objave: 03. Kolovoz 2022

GOSPA OD ANĐELA / Središnja proslava blagdana Gospe od Anđela u Šibenskoj biskupiji u franjevačkom samostanu na Visovcu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Središnja proslava blagdana Gospe od Anđela u Šibenskoj biskupiji bila je u franjevačkom samostanu na otočiću Visovcu. Svečano misno slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić U koncelebraciji s umirovljenim biskupom Antom Ivasom i provincijalom Provincije Presvetog Otkupitelja fra Markom Mršeom.
-Došli smo našoj Majci, Božjoj Majci, na Visovac kod Gospe od Anđela, kod Majke milosti u ovim prekrasnim Božjim djelima tako očitima: u ljepoti prirode koja nas okružuje. Ovdje je naša Procijunkula, poput one u kojoj je sveti Franjo Boga susreo, obraćenje isprosio i oproštenje zadobio – na današnji dan. I mi smo poput njega došli, Boga tražeći da nam grijehe oprosti, u nevolji pomogne, životne nam pute na dobro usmjeri i okrene, udjeli novog životnog poleta i radosti, pomoći i utjehe, ohrabrenja i snage. Došli smo željni okupati se u Božjoj milosti koja izvire iz Majčine ljubavi, iz njezina zagovora, iz njezine vjere kojom je postala i ostala službenica Božja, sve do uzdignuća da je častimo kao Kraljicu anđela, poručio je u homilji biskup Tomislav Rogić
i zamolio Gospu od anđela da svima da milost da otkriju pravu ljubav jedni za druge, da otkriju istinsku snagu vjere i predanja u Božje ruke.

Izvor: Šibenska biskupija

Iz kategorije: Vijesti