Datum objave: 23. Lipanj 2022

ČUDO OD DJETETA / Antea Mileta osvojila prvo mjesto na Međunarodnom plesnom natjecanju u Beogradu, a to joj nije prva medalja

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Antea Mileta, polaznica Osnovne škole za balet i suvremeni ples koja djeluju pri OŠ Jurja Dalmatinca osvojila je prvo mjesto  na međunarodnom plesnom natjecanju u Beogradu „International Dance Open” u svojoj kategoriji Contemporary B Junior.  Antea je završila četvrti razred te plesne škole i šesti razred osnovne škole, a to joj nije prva medalja u plesu. Lani je na  na 59. državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa osvojila prvu nagradu u III kategoriji discipline suvremeni ples sa postignutih visokih 98.60 bodova.Uz to je i uspješna karatistica, a postiže i odlične rezultate u mentalnoj aritmetici.

Bila sam opuštena kada sam sa svojom mentoricom došla u Beograd. Šetale smo, otišle na ručak. Nisam imala tremu niti uoči natjecanja. Bilo mi je malo napeto jedino kada je, u trenutku kada sam trebala izvesti svoju točku na natjecanju nestalo struje, ali to je kratko potrajalo i kasnije je sve bilo u redu. To mi je bilo posebno iskustvo. Već sam nastupala na regionalnim i nacionalnim natjecanjima, ali ovo je bilo međunarodno natjecanje i to je nešto posve drugo”, kazala nam je Antea. 

Njezina mentorica na tom nastupu, profesorica plesa u  Osnovnoj školi za balet i suvremeni ples Ana Marija Bogdanović ima samo riječi hvale za Anteu.

Ante je nastupila plesnom točkom koju smo nazvali „Zvjezdana želja” za koju sam ja napravila koreografiju. Bilo je puno natjecatelja i Antea je u toj jakoj međunarodnoj konkurenciji osvojila prvo mjesto. Ona je vrlo talentirana i vrlo vrijedna. Odlična je u svim aktivnostima i u redovnoj školi. To je takvo dijete. Dovoljno je reći da je nakon natjecanja u hotelskoj sobi odmah počela vježbati koreografiju za sljedeći nastup koji ćemo imati na Međunarodnom dječjem festivalu. Ante nije samo uspješna u svemu što radi već je i iznimna djevojčica u odnosu prema drugima, svima želi pomoći i vrlo je skromna”, kaže Ana Marija Bogdanović. 

Antea je u školi plesa u grupi prof. Ane Jurić Šaškor. Budući da je riječ o vrlo naprednoj i nadarenoj generaciji malih plesača OŠ Jurja Dalmatinca dobila je dozvolu da organizira i dodatnu, petu godinu u svojoj  Plesnoj školi koja inače ima četiri razreda. Ante nam je otkrila da se želi u životu posvetiti plesu, da joj to bude poziv. „Ja uživam u svemu što radim. Treniram i karate, ali to mi je više, rekreativno, za zabavu. Ples je moja najveća ljubav. Planiram upisati srednju plesnu školu u Zagrebu, a nakon toga negdje i plesnu akademiju”,  kazala nam je. Ne odustaje niti od mentalne aritmetike pa je nakon prvog stupnja u Malcu genijalcu nastavlja u grupi „Super um”.

Uz redovnu osnovnu školu Plesnu školu pohađa četiri puta tjedno, tu su i treninzi  karatea, rad u Malcu genijalcu i ništa joj nije teško. Malo više slobodnog vremena ima jedino  utorkom te vikendom kada i uči, ali se i druži s vršnjacima. Svi za nju kažu da je i vrlo pažljiva i empatična prema svojim kolegama te da im je uvijek spremna pomoći. „Volim pomagati prijateljima u školi. Nekada bih radije da ja dobijem nižu ocjenu, a da oni koji su slabiji u učenju dobiju ponekad peticu”, iskreno će Antea.

 

 

Iz kategorije: Vijesti