Datum objave: 21. Lipanj 2022

Uoči Dana antifašističke borbe položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Uoči Dana antifašističke borbe, koji se slavi 22. lipnja, kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Kvanj položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata te na sve građane koji su dali svoj život za stvaranje samostalne hrvatske države temeljene na demokratskim i antifašističkim načelima.
Svima koji su kroz burnu povijest utkali svoju žrtvu u našu slobodu i postojanje polaganjem vijenca počast su odali župan dr. sc. Marko Jelić i zamjenik župana Ognjen Vukmirović, izaslanstvo Grada Šibenika predvođeno zamjenikom gradonačelnika Danijelom Miletom, gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja, predstavnici vojske i policije, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te predstavnici političkih stranaka. Molitvu odrješenja predvodio je policijski kapelan don Darko Poljak. Župan i zamjenik župana potom su zapalili svijeću i pred Spomen kosturnicom.
-Republika Hrvatska u svojim temeljima i u svom Ustavu ima antifašizam kao jednu od osnovnih vrijednosti na kojima je izgrađena. Naša je zadaća, slijedom naših prethodnika, nastaviti boriti se protiv svih totalitarnih režima koji negiraju ljudskost, samosvijest i pravo na mišljenje, jer upravo su nam te borbe omogućile da danas živimo u slobodnoj državi jednakih ljudi, kazao je župan dr. sc. Marko Jelić i svim žiteljima Šibensko-kninske županije čestitao Dan antifašističke borbe.

Iz kategorije: Vijesti