Datum objave: 18. Lipanj 2022

FESTIVAL JE OTVOREN / Ovogodišnji, 62. MDF otvoren je pomalo komornom glazbenom predstavom, čekamo reakcije

Stanko Ferić
Stanko Ferić

62. Međunarodni dječji festival u Šibeniku, svečano je otvoren večeras na Trgu Republike Hrvatske glazbenom predstavom "Napokon orkestar" u režiji Petre i Paole Radin, u izvedbi Zagrebačke filharmonije.

Sudjelovao je festivalski dječji zbor Zdravo maleni i polaznici Dramskog studija i radionice Ivana Jelić pri Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku pod čijim se okriljem Međunarodni dječji festival i održava.
Nakon dvije pandemijske godine vraćena je velika tribina na trg s kapacitetom od šesto posjetitelja.

Na otvorenje su došli ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te posebni savjetnik predsjednika RH za kulturu, Zdravko Zima i ministar pravosuđa Ivan Malenica.

„Evo nas opet ovdje u punom broju nakon dvije pandemijske godine. Festival je išao i tada, naravno, ali nije to bio onaj žamor, onda predivna dječja vika. Ali, sad se vraćamo jači i veći“, poručio je s govornice gradonačelnik Šibenika, Željko Burić. Njemu su se za mikrofonom pred početka otvaranja pridružili resorna ministrica Nina Obuljen Koržinek koja je kazala da joj je velika čast biti dijelom 62. Festivala i među svom tom djecom.

„Festival je jako star, ali je i mlad. Star je po svom kontinuitetu koji traje već šest desetljeća, a mlad je po ovima koji ga kreiraju, ponajprije djeca, najvažniji protagonisti ovog festivala“, kratko je poručio Zdravko Zima u ime predsjednika RH Zorana Milanovića, ujedno visokog pokrovitelja Festivala.

U festivalskoj publici sjedili su i oni kojima je distrakcija od stvarnog svijeta trenutačno najpotrebnija, djeca iz Ukrajine. Njihovi mali kolege iz umjetničke škole 'Marianna Ilkiv' iz Lavova na istom će mjestu nastupiti 1. srpnja, a dotad će se kupati u čarobnom svijetu šibenskog MDF-a.

Za predstavu  'Napokon orkestar' koja je pod redateljskom palicom Petre Radin rađena isključivo za ovogodišnji MDF iz uprave tog festivala su priopćili da je izvedba Zagrebačke filharmonije bila maestralna i da je  publika uživala.

FOTO: Pixsell i MDF

Iz kategorije: Vijesti