Datum objave: 15. Lipanj 2022

VESLANJE / Veslači i veslačice „Krka” prvi puta nastupili na međunarodnoj regati kao članovi veslačke reprezentacije Hrvatske.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Veslači VK „Krka” Franka Zorčić, Bartol Medić, Nikola Knežić, Filip Šarlija, Marko Martinović, Franko Dobra i Jakov Slavica, pod vodstvom trenera Milana Radečića, sudjelovali su na regati na Bledu u Sloveniji, jednom od najprestižnijih veslačkih natjecanja u svijetu. Bio je to njihov prvi nastup na tako jakom međunarodnom natjecanju pa su rezultati koje su postigli tim veći i vrijedniji. Osim toga Franka, Nikola i Filip došli na natjecanje na Bleru kao članovi veslačke reprezentacije) Hrvatske.

Prvog dana Bledske regate mlađi juniori Nikola i Filip u kombinaciji s kolegama iz zagrebačkog V.K. „Trešnjevka“ veslali su kao „Hrvatska“ u četvercu na pariće. Vodili su sve do zadnjih 200 metara kad im se slomilo veslo te su izgubili do tada sigurno prvo mjesto i jedva spasili srebrnu medalju. Prvog dana je i Franka Zorčić veslala kao „Hrvatska“ u četvercu na pariće za mlađe juniorke s kolegicama iz Zagreba i Osijeka. Na cilj su stigle druge i osvojile srebrnu medalju pobjegavši trećeplasiranoj reprezentativnoj kombiniranoj ekipi Austrije za čak 10 sekundi. Franko Dobra je u eliminacijskoj skupini bio drugi što mu je osiguralo B-finale u kojem je bio šesti. U dvojcu na pariće za mlađe juniore veslali su Jakov Slavica i Marko Martinović. U eliminacijama su bili drugi, a u B-finalu su bili peti. Drugog dana natjecanja Bartol Medić plasirao se u B-finale u kojem je bio odličan, drugi.
Za veslače „Krke” sudjelovanje na regati na Bledu bila je odlična priprema za Prvenstvo Hrvatske prije kojega će imati još jednu provjeru iduće nedjeljena
Kupu Dalmacije u Posedarju.

Iz kategorije: Vijesti