Datum objave: 14. Lipanj 2022

NP „Krka” predstavio „Zahuktali zov Krke”, zbirku novinskih tekstova o rijeci Krki novinarskog doajena Joška Čelara.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Knjigu „Zahuktali zov Krke”, zbirku tekstova koje je o Nacionalnom parku „Krka“ i rijeci Krki od 1963. godine do danas napisao i objavio novinarski doajen Josip Joško Čelar, Javna ustanova „Nacionalni park Krka” predstavila je javnosti danas u Interpretacijskom centru katedrale sv. Jakova „Civitas sacra“, kako svoj 60. nakladnički projekt. Knjiga koju je uredila Katja Župan, a grafički oblikovala tvrtka „O, ne radiona” sadrži 51 faksimil novinskih tekstova i desetak autorskih fotografija Joška Čelara koje je on tijekom gotovo 60 godina objavljivao u „Šibenskom listu” i „Slobodnoj Dalmaciji”.
Knjiga „Zahuktali zov Krke” impresivno je divot izdanje koje je Joško Čelar zaslužio svojim vrijednim, predanim i vrsnim radom na promicanju vrijednosti, ljepote i važnosti rijeke Krke te institucije NP „Krka” čijem je nastanku dao iznimno vrijedan doprinos.
Autorica tekstova o Jošku Čelaru i njegovim vijestima, pričama i reportažama s Krke i o Krki napisala je Zrinka Čatlak, a predgovor je napisala Marina Jurković.

Iz kategorije: Vijesti