Datum objave: 11. Lipanj 2022

PONOVNO PUN POGODAK / Šibenčani i turisti i ove godine na manifestaciji "Pidoće&Debit se vole" guštali u delicijama od pidoća i domaćoj kapljici

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Drugo izdanje manifestacije  "Pidoća& Debit se vole” koja se održala večeras na trgu ispred zgrade Šibensko – kninske županije bilo je, po broju i zadovoljstvu posjetitelja uspješnije od prvog koje je pobralo sve simpatije i hvalospjeve gostiju. Organizatori, Turističke zajednice Šibensko – kninske županije i Grada Šibenika uspjeli su riješiti i „usko grlo” koje su imali lani kod prodaje vaučera pa se stvorio veliki red. Ove godine je to išlo puno brže.

Kao i lani, na štandovima su bili po jedan vinar i po jedna ugostitelj koji su nudili po jedno jelo od ražnjića od pohanih pidoća, kozica i pancete, pidoća na buzaru, brudeta od pidoće s burom, punjene pidoće, pidoće na crveno s tjesteninom, buzara sa šalšom i crnom pivom, pidoće s jabukama i tikvicama, rižot od pidoće.

Sa svojim vinima predstavilo se 9 vinara i to Vinarija Birin, Vinarija Baraka, Sladić vina, Vinarija Testament, Vinarija Prgin, Vinarija Lasin – Džapo, Vinoplod Vinarija i Vinarija Škovina i Dalmacija vino. Bilo je puno mladih ljudi i mladih obitelji, a neke je glazba koju su izvodili Mate Skračić i Danijela Prpić lagano i rasplesala. Atmosfera je bila opuštena i neusiljena, a osim domaćih posjetitelja bilo je i turista.

To je u svakom slučaju dobar put promocije dvaju šibenskih brendova – dagnje i različitih jela koje se od te školjke pripremaju i autohtone sore debit koja ss s njima odlično sljubljuje potvrdili su svi posjetitelji s kojima smo razgovarali.

 

Iz kategorije: Vijesti