Datum objave: 07. Lipanj 2022

CITYFUL / Uz Centar za nove tehnologije Trokut postao i Centar poslovnog razvoja mladih

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Centar za nove tehnologije i poduzetniištvo Trokut u Šibeniku je jedan od partnera novog europskog projekta osmišljenog za mlade. Riječ je o dvogodišnjem međunarodnom europskom projektu CITYFUL u sklopu EU programa Erasmus+ strateškog partnerstva za inovacije u sektoru mladih. Koordinator cijelog projekta je općina “Cisinello Balsamo” iz Italije, a osim šibenskog Trokuta u projektu kao partneri sudjeluju udruge Itinerari Paralleli iz Italije, Nordic European Mobility iz Švedske, te Co Actions iz Francuske.

 Cityful se obraća mladim Europljanima, posebice NEET skupini, tj. nezaposlenim mladima koji nisu u sustavu obrazovanja. Upravo je ta kategorija u ovim pandemijskim vremenima imala zabrinjavajući porast, posebice među mladima koji su završili školovanje ili prekinuli obrazovanje. Trokut od početka svog rada podržava na više načina NEET skupinu, te je ovo jedna od mnogih u nizu aktivnosti usmjerenih na mlade. Cilj je pokazati da civilni sektor nudi visoke profesionalne mogućnosti upravo tim kategorijama mladih ljudi.

 Ponosni smo na činjenicu da se Trokut Šibenik ističe na međunarodnoj razini po pitanju rada s mladima i pružanju prilika za razvoj koje se odnose na inovacije i nove tehnologije. Cityful će kao projekt osigurati potrebne radne kompetencije i vještine pomoću kojih će se takve grupe mladih u svojoj bliskoj budućnosti poslovno usavršiti u postizanju svojih osnovnih ciljeva i nadam se prepoznati upravo Šibenik kao jedno od središta za osobni razvoj“ – kazala je direktorica Trokuta, Diana Mudrinić.

Projekt je svojim praktičnim dijelom započeo već u svibnju kada je njegov koordinator, talijanski Cinisello Balsamo bio domaćin prvog službenog sastanka partnera na kojem su raspravljali o projektu i njegovim raznim fazama do 2024. godine.

 

Iz kategorije: Vijesti