Datum objave: 06. Lipanj 2022

OKRUGLI STOL "ĆAROBNOG SVIJETA " / Buljenje u ekran i nedostatak igre najveće su smetnje razvoju djece

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Kninska udruga za djecu i mlade “Čarobni svijet”, u sklopu programa “Tim podrške”, koji već dvije godine okuplja stručnjake za potporu djeci , mladima i roditeljima organizirala je okrugli stol pod nazivom „Smetnje u učenju i razvoju koje otežavaju razvoj djeteta. Inicijativu Udruge objeručke je prihvatila Osnovna škola Domovinske zahvalnosti koja je osigurala prostor za održavanje okruglog stola.

Na okruglom stolu sudjelovalo je dvadesetčetvero predstavnika organizacija i institucija koje rade s djecom i mladima u gradu Kninu.

Naglasak je stavljen na djecu čije su smetnje u razvoju i učenju neprepoznate, umanjene ili ignorirane. Stručnjaci su kao glavne probleme istaknuli izloženost ekranima i manjak igre. Suradnja među stručnjacima, partnerski odnos među institucijama te suradnja između institucije i obitelji istaknuti su kao ključni faktori u detektiranju i otklanjanju poteškoća. Izražena je potreba za edukacijom stručnjaka o smetnjama i teškoćama u učenju i razvoju, ali i za edukacijom o komunikaciji.

Svi su sudionici pozdravili inicijativu redovnih održavanja ovakvih susreta te volju za ponovnim susretom.

Iz kategorije: Vijesti