Datum objave: 16. Svibanj 2022

NEČUVENO / Turisti iz Slovenije parkirali svoje motore ispred apartmana koji su unajmili u povijesnoj jezgri Šibenika

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nevjerojatan prizor u Pekarskoj ulici u Šibeniku uličici koja spaja Masnu ulicu i Kalelargu – od jučer ujutro u  njoj stoje parkirana tri  moćna motora slovenskih registracijskih oznaka. Vlasnici su turisti iz Slovenije koji su unajmili apartman u toj ulici vlasnik kojeg su neki Poljaci. Vjerojatno ih nisu uputili da s tim mrcinama od motora, pa ni s mopedom, ne mogu ući  u povijesnu jezgru niti se njima po njoj voziti. 

„Ovo je nečuveno. Parkirani su tu već više od 24 sata. Prolaznici se pokraj njih jedva provlače. Zvala sam čovjeka koji je tu imao apartman, ali mi je kazao da ga je prodao ljudima iz Poljske.  Ne znam što napraviti, ali trebali bi za ovo snositi veliku kaznu. Kako im je uopće palo na pamet doći do apartman motorima?”, kazala nam je jedna od stanarki te ulice.
 
Primijetili smo na motorima napisanu kaznu, vjerojatno za krivo parkiranje koja ih sigurno neće baš zabrinuti. Onaj tko ima novca za kupiti te skupe motore sigurno ima i za platiti parkirnu kartu u podzemnoj garaži na Poljani. Ovo je i opomena gradskim vlastima da bi trebali strogo voditi računa da se zabrani vožnja po staroj gradskoj jezgri, osim za potrebe njezinih stanovnika. Postala je već praksa da s ei neki domaći ljudi voze mopedima po povijensoj jezgri i da ih tu i parkiraju.
 
Tako smo jutros snimili ovan motor u Masnoj ulici, u blizini tzv trga četiri kafića.
 
Iz kategorije: Vijesti