Datum objave: 06. Svibanj 2022

MOŽDA JOŠ NIJE KRAJ / Jelena Obratov će se žaliti i traži nadzor nad radom Turističkog vijeća županijske turističke zajednice

Diana Ferić
Diana Ferić

Jelena Obratov koja se javila na natječaj za direktora Turističke zajednice Šibensko - kninske županije, ali joj prijava nije uvažena jer nije potpisala jedna od dokumenata i to četverogodišnji plan rada, žalit će se Ministarstvu turizma i tražiti da provedu nadzor rada Turističkog vijeća, potvrdila je Šibenskom portalu.

"Obratit ću se Ministarstvu turizma jer pretpostavljam koje će pravne korake poduzeti župan, odnosno Turistička zajednica. U svakom slučaju, idem prema Ministarstvu koje mi je i dalo ovo mišljenje, a koje župan nije htio uvažiti. Žao mi je što mi se nije dala jednaka prilika, kao i ostalima, da predstavim svoj program u koji sam uložila veliki trud. Ja nisam tražila da se izabere mene, nego da mi se da jednaka prilika, a bolji neka pobijedi" kazala nam je Jelena Obratov.

Ona je to mišljenje Ministarstva poslala svim članovima Turističkog vijeća prije jučerašnje sjednice na kojoj se odlučivalo tko će biti direktor, ali ga župan Marko Jelić, predsjednik te Turističke zajednice nije uvažio. Pozvao se na to da je dobio potvrdu dvoje pravnika da se njezina prijava zbog toga propusta nije mogla uvažiti.

"To mišljenje nije upućeno nama kao Turističkom vijeću, niti Turističkoj zajednici, nego je poslano osobi koja je to tražila. Mi to mišljenje službeno dobili nismo. Ali, i da smo ga dobili ne obavezuje nas. To je mišljenje pobijeno sa dva stručna mišljenja pravnika koji se bave tom tematikom i ja nisam radio napamet. U natječaju jasno na dva mjesta piše da program mora biti potpisan, a ja am insistirao da to piše boldano. Natječaj je potpuno u skladu s Pravilnikom, samo su neke stvari dodatno pojašnjene. Mi nismo tražili ništa što Pravilnik ne zahtijeva, a uvijek možemo tražiti i više od onoga što Pravilnik propisuje. Da smo mi slučajno prihvatili ovu kandidatkinju s neurednom dokumentacijom pao bi čitavi natječaj. Ne radi se tu o njoj kao osobi ili o njezinom programu, nego o formi. Moramo se držati forme ili ulazimo u potpunu pravnu nesigurnost – pojasnio je župan Jelić, dodajući da Ministarstvo nema nadležnost nad provedbom natječaja i ne mogu ga poništiti te da jedino kandidatkinja može sama tražiti zaštitu na sudu", istaknuo je Jelić za Šibenski portal.

Obratov pak smatra da je bilo nepravilnosti i na jučerašnjoj sjednici Turističkog vijeća.

" Smatram da je bilo više nepravilnosti u radu jučerašnje sjednice Turističkog vijeća i svakako ću se obratiti Ministarstvu da provede nadzor. Ustanove li i oni nezakonitosti u održavanju sjednice, na koje i ja ukazujem, vjerujem da Ministarstvo može poništiti odluke s te sjednice. Bilo je jučer situacija koje nisu u skladu s Poslovnikom, niti sa Statutom. Ako župan odluči da neće staviti niti na glasanje mišljenje Ministarstva, nego sam tako odluči kao predsjednik Turističkog vijeća ne dajući članovima Vijeća da iskažu svoj stav, onda znate da nešto nije u skladu s procedurom. Ako on kaže da je pribavio mišljenje svoje pročelnice i da je to iznad onoga što Ministarstvo kaže, neka sad Ministarstvo procijeni čije mišljenje ima veću težinu" zaključuje Obratov.

Iz kategorije: Vijesti