Datum objave: 02. Svibanj 2022

SVI ZA PETRU / Zahvaljujući odazivu obrtnika i poduzetnika počela aukcija u akciji "I Petra bi htjela hodat"

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Krenula je na Facebooku, u grupi „I Petra bi htjela hodati” aukcija za prikupljanje novac za Petrine korake, za trk po rivi, po Poljani, kroz Kalelargu!

 Kako moćete sudjelovati?

Prolistajte album i pronađite proizvod ili uslugu za koju želite licitirati

U komentar ispod slike željenog proizvoda ili usluge napišite svoju ponudu Početna cijena i detalji svakog proizvoda/usluge su napisani u opisu svake slike.

Licitirati možete i za više proizvoda i usluga ako želite, a aukcija će potrajati do 9.5. u 22 sata, kada ćemo označiti osobu koja je ponudila najveći iznos do tog trenutka.

Osoba koja osvoji određeni proizvod/uslugu će svoj iznos po završetku aukcije uplatiti na Petrin donacijski račun i potvrdu o uplati poslati ili pokazati osobi koja je to donirala.

Hvala svim poduzetnicima i kreativcima koji su donirali! Hvala svima Vama koji ćete sudjelovati i tako istovremeno pomoći Petri da ode na prijeko potrebne operacije i dobiti nešto super za sebe ili kao poklon dragim ljudima. Hvala svima koji ćete podijeliti ovu objavu da se uključi što više ljudi. Hvala svima što volite Petru!”, poručuju organizatori ove humanitarne akcije.

Mnogi šibenski poduzetnici ponudili su da se u njihove prostore stave kutijice za prikpljanje novca za Petrino lječenje. Tako je u prodavaonici Agro Maleš prikupljeno više od 1 500 kuna. Petanque klub Dalmatino održao je  humanitarni dječji turnir za malu djevojčicu Petru Kursan. Mnogi su se uključili u ovu  humanitarnu akciju.

Dvogodišnja Petra Kursan rođena je s nizom teških deformiteta donjih udova. Njeni su roditelji pokrenuli akciju prikupljanja sredstava za operacije u Njemačkoj.

Njena mama Iva  kaže je da liječnici tijekom trudnoće nisu vidjeli da beba ima poteškoća u razvoju. "Tek s njenih devet dana smo saznali što je s našom curicom. Doktor je samo nabrajao i nakon druge dijagnoze više nismo znali ni kako se zovemo. Petra ima šest dijagnoza - teški invaliditet IV stupnja", rekla je mama Iva.

Na tom su pregledu Petri utvrđene sljedeće dijagnoze: infantilna torakolumbalna skolioza, kongenitalni pes ekvinoraius stopala IV (stiff-stiff), kongenitalna luksacija lijevog kuka, teška displazija desnog kuka, kontraktura desnog koljena i subluksacija desnog koljena.

"Prognozirali su da bi liječenje trajalo šest, sedam godina. Liječnik nam je rekao da se nikad nije susreo s takvim deformitetima i da ćemo ići korak po korak", ističe Iva.

Iz kategorije: Vijesti