Datum objave: 23. Ožujak 2022

MOLITVA ZA MIR / Na poticaj pape Franje biskup Tomislav Rogić pozvao vjernike, svećenike, redovnice i redovnike na molitvu za mir

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenski biskup Tomislav Rogić svim vjernicima, svećenicima, redovnicima i redovnicama Šibenske biskupije uputio je poziv na molitvu za mir:
-Na poticaj pape Franje koji je preko apostolskih nuncijatura uputio svim biskupskim konferencijama svijeta poziv da se pridruže molitvi za mir, Stalno vijeće Hrvatske biskupske konferencije poziva i potiče sve biskupe, svećenike, redovnike, redovnice i Božji narod da se 25. ožujka ujedine u molitvi za mir. Molitva neka se izmoli na blagdan Navještenja Gospodnjega 25. ožujka u katedralama, marijanskim svetištima, župnim i drugim crkvama. Toga će dana u 17 sati Sveti Otac Franjo posvetiti Rusiju i Ukrajinu Bezgrešnom Srcu Marijinu, pa se preporuča da se molitva izmoli u to ili drugo prikladno vrijeme toga dana. Tekst molitve bit će objavljen na mrežnim stranicama Hrvatske biskupske konferencije i Informativne katoličke agencije. Pozivam sve vjernike, svećenike, redovnike i redovnice Šibenske biskupije da se pridruže ovoj molitvi za mir i ujedine s papom Franjom u molitvi posvete Bezgrešnom Srcu Marijinu u svim crkvama Šibenske biskupije bilo molitvom Krunice Blažene Djevice Marije ili pobožnošću Križnoga puta, te tako budu dionici istoga crkvenog zajedništva.
+ Tomislav Rogić, šibenski biskup

Iz kategorije: Vijesti