Datum objave: 11. Ožujak 2022

GOTOVO JE / Stipe Petrina predlaže Županijskoj skupštini zaključak o raspisivanju referenduma za opoziv župana Jelića

Diana Ferić
Diana Ferić

Rasprava  o zaključku da se raspiše referendum u Šibensko - kninskoj županiji  o opozivu župana dr.sc. Marka Jelića bit će prva točka dnevnog reda skorašnje sjednice Županijske skupštine, najavio je Stipe Petrina, predsjednik Županijske skupštine  u večerašnjoj emisiji na TV Šibenik. 

Ponovio je ono što je već poznato, a to je da između župana Jelića i partnera koji su ga na proteklim lokalnim izborima doveli na vlast nema nikakve komunikacije. Gotovo nevjerojatno je zazvučala tvrdnja da se Petrina i on u proteklih devet mjeseci otkako su preuzeli vlast nikada nisu službeno sastali i razgovarali o prioritetima u Županiju. Po Petrininim tvrdnjama, župan je opstruirao dva konkretna dogovora i to o tome da je nužno uspostaviti transparentnost županijskog proračuna te da se poduzme sve da svi stanovnici Županije dobiju pitku vodu.
"To je bio zaključak na prvoj sjednici Županijske skupštine, a onda se dogodilo to da su na Skupštini Vodovoda i odvodnje upravo vijećnici s liste Marka Jelića, načelnici Općina Murter- Kornati, Pirovac i Tribunj glasali protiv toga,a na sjednici Županijske skupštine su digli za to ruku. Dakle, dragi žitelji Šibensko - kninske županije, ako nemate pitke vode i ne znate kada ćete ju dobiti barem, znate tko je kriv za to", istaknuo je. 
Petrina je ustvrdio i da župan Jelić pogoduje Gradu Kninu, a kao primjer naveo je da  radi na tome da  nadležnosti županijske tvrtke Ceste preuzme komunalna tvrtka iz Knina. 
I ovog puta obrušio se i na Župana kao osobu  kazavši da pati od mesijanskog kompleksa, da se poziva na to da je doktor znanosti iz područja molekularne biologije, a da nema dana radnog staža u struci, da je sklon laganju i manipuliranju. Spomenuo je kako je iz Županije otjerao u prijevremenu mirovinu donedavnu pročelnicu Odjela za financije Olimpiju Pažanin jer da je od nje tražio da postupa nezakonito, a da je na to mjesto doveo čovjeka bez ikakvog iskustva u radu s financijama. Spomenuo je i slučaj osvećivanja uzornoj službenici Zlatki Kundid koja je ostala bez posla odnosno jedina je proglašena viškom u županijskoj upravi. Ukazao je i na težak položaj Iris Ukić Kotarac, zamjenice župana i zaključio da bi, da nije  onoga što ona pokušava napraviti, situacija u Županiji bila  gora nego kada je njome vladao HDZ.
Pozvao je Zdravka  Sedlara, načelnika Odjela kriminalističe policije u Šibeniku i Općinsko državno odvjetništvo da ispitaju izvješće Marka Jelića o troškovima kampanje za župana Šibensko - kninske županije jer da ga je lažirao. 
Iz kategorije: Vijesti