Datum objave: 04. Ožujak 2022

KONAČNO I ODLUKA / Večeras će u Trokutu biti prograšena 6. Šibenska gradneca i Ikona stila uz izravni prijenos

Diana Ferić
Diana Ferić

Povjerenstvo u sastavu Dinko Škevin, Danijela Mileta, Željko Krnčević, Katarina Rudan, Franka Zeljak, Živana Podrug i Diana Ferić izabralo je 6. Šibensku grandecu, a bit će proglašena večeras u 18 sati na svečanosti koja će se održati u Inovacijskom centru Trokut u Mandalini u kojem su pružili svesrdnu pomoć I potporu ovoj manifestaciji.

Šibenka grandeca je žena, altruistica,  koja svojim nesebičnim radom unaprjeđuje kvalitetu života u lokalnoj zajednici bez da za to očekuje neku vlastitu materijalnu korist.
Ove godine je za tu prestižnu titulu  nominirano sedam žena - Branka Pastuović, Sineva Jurković, Katarina Gregov, Maja Šintić, Vanja Bošnjak, Helena Jakoliš i Edita Vlahov, a Povjerenstvo nikad nije imalo težak zadatak između njih izabrati Šibensku grandecu jer svaka zaslužuje tu titulu. 
 
 “Zaista je ove godine bilo  teško odlučiti se koju od sedam žena izabrati za grandecu. Kada smo objavili da tražimo prijedloge, nismo mogli pretpostaviti da će toliko prijedloga stići. Čak smo strahovali da ih neće biti dovoljno! Ali, kad je poziv objavljen počeli su stizati prijedlozi. Nikada ih nije bilo toliko. Sve smo prijedloge analizirali i I izabrali sedam kandidatkinjama”, kažu članovi Povjerenstva. 
Titulu “Šibenska grandeca” do sada su ponijele Danči Mihovilčević, Irena Bralić, Ana Paić, Snježana Klarić I Marijana Rajić.
 I ove će godine biti proglašena 5. ikona stila, Šibenčanka koja se ističe svojim načinom odijevanja i osobnošću. Do sada su to bile Nada Škarica, Vanja Dadić, Marijana , Mirjana Mikulandra i Biserka Blaće. 
Svi koji to žele moći će svečanost proglašenja “Šibenske grandece” i “Ikone stila”
 pratiti uživo na Facebook stranicama Šibenik News-a, ŠibenikIN-a I Županijskog radio Šibenika.
Statuu koju će na poklon dobiti nova Šibenska grandeca izradila je I ove godina mlada šibenska kiparica Manuela Pauk. 
Projekt izbora “Šibenske grandece” koji je potaknula udruga "Voli Šibenik" od prvog dana pomažu Grad Šibenik, Šibensko – kninska županija, TZ Grada Šibenika i Muzej Grada Šibenika te donatori: Dalibor Martinović, tvrtka Signal, “Butik” pršuta Krnić, Mlinar i Vinoplod Vinarija i Atrijum.
Live streaming događaja moći će se pratiti sutra od 18 sati  na Facebook stranicama Šibenik News, ŠibenikIn i Županijski radio Šibenik.
Iz kategorije: Vijesti