Datum objave: 25. Veljača 2022

TONČI RESTOVIĆ: Ništa od transparentnosti izbora direktora ni u slučaju Poda koju je obećao gradonačelnik Burić

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik Burić kao i u slučaju izbora direktora "Vodovoda i odvodnje" nije se držao svog obećanja danog gradskim vijećnicima o transparentnom izboru direktora gradskih tvrtki ni u  slučaju Poda d.o.o. - upozorio je na današnjoj konferenciji za novinare Tonči Restović, vijećnik i predsjednik GO SDP -a Šibenik.

Upravo on je već na prvoj sjednici Gradskog vijeća predložio gradonačelniku da se, ako ne u javnosti, onda barem vijećnicima predoči dokumentacija o svim kandidatima i obrazlože razlozi zbog čega je netko izabran i gradonačelnik Burić je tada rekao da je to dobar prijedlog i da će tako ubuduće postupati. 
" Kod izbora direktora Poda službeno ne znamo ni tko se natjecao,  kakvi su njihovi programi i zašto je izabran baš taj koji je izabran. Da nije medija ne bih znali ni tko je izabran. Ništa od transparentnosti za koju se od početka zalažem. Kada je riječ o Podima moram primijetiti da se gradonačelnik Burić voli hvaliti brojem otvorenih radnih mjesta  na njima, a pri tome u to ubraja i one koji su se samo preselili na Pode. Bilo bi najbolje da se tamo preseli gradska uprava pa će taj broj sigurno biti još veći", sarkastično je primijetio Restović.
Dodao je i kako ima saznanje da poduzetnici koji rade na Podima nisu ispoštovali Ugovore koje su potpisali s Gradom Šibenikom, ali da na to nitko ne reagira pa će se na to osvrnuti na narednoj sjednici Gradskog vijeća. Primijetio je kako sjednica već odavno  nije održana te da se čeka upravo zakonski rok od tri mjeseca koliko najduže može proći od jednog do drugog zasjedanja pa će onda zasuti vijećnike točkama dnevnog reda.  
 
Druga tema o kojoj je govorio na današnjoj presici je anonimno pismo koje je dobio od roditelja učenika OŠ Petra Krešimira u kojem oni upozoravaju na loše stanje zgrade te škole na koje gradska vlast ne reagira.
"Dobili smo pismo koje se tiče stanja školske dvorane. Roditelji koji su pisali pismo upozoravaju na neizdrživu situaciju u dvorani i dodaju da je prioritet Gradu rješavanje nekih drugih dvorana poput one na Meterizama jer tamo trenira MNK Crnica, za koji tvrde da je povezan s HDZ-om. Mene to osobno ne iznenađuje. Gradonačelnik i gradska uprava već odavno  ne vode računa o školama i vrtićima, a Gradu su prioritet razni drugi projekt koji možda donose neki dobitak za Šibenik, ali ne dovoljan koji građani očekuju.
 
Nije zaobišao niti najnovije izjave saborskog zastupnika  iz Šibenika Hrvoja Zekanovića i njegovu potporu vladi Andreja Plenkovića podsjetivši da su Zekanović i njegovi ludi i u Šibeniku u koaliciji s HDZ -om.
"Meni bi to bilo razumljivo da to i službeno priznaju  i tako se javno ponašaju, ali ne oni se dogovaraju  ispod stola kako se plaća ta suradnja", istaknuo je Restović.  
Iz kategorije: Vijesti