Datum objave: 14. Veljača 2022

VJEČNI DIREKTOR / Terzanoviću još jedan mandat na čelu PODA, kažu da je dobio najviše bodova

Diana Ferić
Diana Ferić

Puno buke u eteru ni za što, reklo bi se za najnovija unutarhadezeovska previranja koja je pokrenuo izbor direktora gradske poduzetničke zone Podi. Pronio se glas da predsjednik šibenskog GO HDZ-a Paško Rakić na tom mjestu želi Nikolu Baraku iz Hrvatskog putnika, a u prilog toj tezi išla je I činjenica da je poništen prvi natječaj koji je bio raspisan između Božića i Nove godine, i na koji se javio samo trenutni direktor Poda, Jakov Terzanović, piše Slobodna Dalmacija

No, u drugom natječaju, stvar je presjekao gradonačelniik Željko Burić, koji predstavlja Skupštinu Poda, te se između čak četiri kandidata, na temelju bodovanja koje je provelo posebno Povjerenstvo, odlučio za Terzanovića. Tako bi, svojim novim mandatom, Terzanović, čini se, mogao spokojno uploviti i u mirovinu.

S obzirom da je Terzanoviću mandat istjecao u prvoj polovini siječnja 2022., trebalo je na vrijeme provesti natječajni postupak i izabrati čelnog čovjeka gradske tvrtke. Natječaj je stoga prvi put otvoren još potkraj prošle godine. Na njega se javio samo Jakov Terzanović, a kako očigledno nekima to nije bilo po volji, uskoro je poništen.

Raspisan je novi, i na njega su se prijavila četiri kandidata, od kojih tri stranačka i jedan nestranački, koji navodno nije imao kompletnu dokumentaciju i nije ispunjavao natječajne uvjete.

Za mjesto direktora natjecali su se dugogodišnji direktor Poda Jakov Terzanović, voditeljica Poduzetničkog inkubatora Anita Aužina, koja je godinama bila i stranačka tajnica, te Nikola Baraka, rizničar šibenskog GO HDZ-a, i zastupnik Hrvatskog putnika.

U gradskim kuloarima svi su se već kladili na Baraku, jer, tvrdilo se, njega protežira šef GO HDZ-a Paško Rakić, čime mu vraća dug za potporu koju mu je Baraka dao na unutarstranačkim izborima, a drži mu i prevagu u Gradskom odboru. Rakić, međutim, odlučno opovrgava glasine po kojima je on ključan za izbor novog čelnika Poda, i pojašnjava zašto je natječaj ponavljan.

Iz kategorije: Vijesti