Datum objave: 07. Veljača 2022

NOVA FUNKCIJA / Pauk potvrđen kao voditelj šibenske podružnice Veteranskog centra, mnogi se pitaju kako je moguće da je bio jedini kandidat

Diana Ferić
Diana Ferić

Upravno vijeće Veteranskog centra danas je  potvrdilo izbor Gorana Pauka, bivšeg šibensko - kninskog župana za voditelja podružnice tog centra u Šibeniku tako da je i službeno preuzeo tu dužnost.

Nakon što smo prije nekoliko dana objavili da  ga je Povjerenstvo  odabralo i da je bio jedini kandidat koji se javio na javni natječaj počele su špekulacije o tomu gdje je uopće taj natječaj objavljen i  i koliko je bio vidljiv.  Mnogima je čudno  je da se za jedno takvo, neki  će reći uhljebničko mjesto s državnim sigurnom plaćom nitko nije javio osim Pauka.  Izazov je u svakom slučaju voditi jedan takav moderni centar koji će pružati niz  usluga bivšim braniteljima u zaštiti njihovom fizičkog i mentalnog zdravlja. U odgovoru koji smo zatražili od  državnog tajnika u Ministarstvu branitelja dr.sc. Špire Janovića koji je predsjednik Povjerenstva  za izbor o tome stoji kako je Javni natječaj radi imenovanja voditelja podružnice Šibenik u Veteranskom centru, ali i imenovanja ravnatelja i zamjenika ravnatelja te stručnog voditelja u Veteranskom centru objavljen u Narodnim novinama broj 141 od 22.12.2021. i na mrežnim stranicama Ministarstva hrvatskih branitelja, a u Večernjem listu je objavljena obavijest o raspisivanju natječaja. 

Prema natječaju koji je objavljen kandidat za voditelja podružnice je  morao imati završen sveučilišni ili specijalistički studij iz djelatnosti biokemije i zdravstva  ili humanističkih i društvenih znanosti i pet godina iskustva na, kako piše, odgovarajućim poslovima.  Pauk je, kao što je poznato, diplomirani ekonomist, a prije dužnosničkih funkcija bio je na rukovodećim  pozicijama u nekim tvrtkama te načelnik Policijske uprave šibensko - kninske. 
Iz kategorije: Vijesti