Datum objave: 04. Veljača 2022

NOVI POSAO / Bivši župan Goran Pauk izabran je za voditelja šibenske podružnice Veteranskog centra

Diana Ferić
Diana Ferić

Bivši šibensko – kninski župan Goran Pauk izabran je za voditelja šibenske podružnice Veteranskog centra baš kako smo i najavili još u rujnu prošle godine naŠibenik News.
Izabralo ga je devetočlano povjerenstvo na čelu s državnim tajnikom Ministarstva branitelja Špirom Janovićem, na raspisani natječaj. Bio je jedini kandidat, kako nam je potvrdio Paško Rakić, član tog povjerenstva ispred Grada Šibenika

Nakon što je praktički ostao bez posla u listopadu prošle godine izjavio je:

Natjecat ću se na radna mjesta za koje ispunjavam uvjete. Ništa ne mogu niti želim prejudicirati, a kad spominjete Veteranski centar ne znam niti kakvi će se uvjeti za ravnatelja tražiti. Ako budem zadovoljavao osnovne uvjete, prijavit ću se kao i na bilo koji drugi natječaj ukoliko se pojavi, ali toga nema puno”.

To je prvi Veteranski centar u Hrvatskoj. Otvoren je 22 rujna. Ima 142 ležaja i moći će godišnje primiti oko 2500 korisnika godišnje. Njegova gradnja I opremanje stajali su oko 68 milijuna kuna. U veteranskim centrima provodit će se aktivnosti usmjerene na poboljšanje zdravstvenog i psihosocijalnog statusa korisnika te promicati aktivno sudjelovanje korisnika na tržištu rada i uključivanje u zadružno poduzetništvo i aktivnosti udruga. Formirat će se multidisciplinarni timovi  psihologa, kineziologa, socijalnih radnika, fizioterapeuta, radnih terapeuta i medicinskog osoblja radi pružanja personalizirane usluge te pružanja posebnih oblika radne terapije i društvenih usluga poput savjetodavne pomoći.

Uspostava veteranskih centara u Republici Hrvatskoj projekt je Ministarstva hrvatskih branitelja koji se provodi u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., a svrha projekta je unaprijediti infrastrukturu za pružanje psihosocijalne podrške te postići bolje uključivanje hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata u društvo.

Goran Pauk je hrvatski branitelj, dragovoljac Domovinskog rata. Bio je tri mandata šibensko – kninski župan,. Po struci je diplomirani ekonomist, a prije nego što je preuzeo političke fukcije bio je direktor nekadašnje tvornice “Poliplast”, Tvornice mreža u Biogradu te načelnik Policijske uprave šibensko – kninske.

Iz kategorije: Vijesti