Datum objave: 31. Siječanj 2022

PRIZNANJE / Nije im dobar za dvojne bedeme,a hotel koji je projektirao je među najluksuznijim na svijetu

Diana Ferić
Diana Ferić

Hotel Villa Nail 3 na Dugom otoku, koji je projektirao poznati arhitekt Niko Bašić ,Luxury Travel Intelligence uvrstio je na svoju godišnju listu najluksuznijih hotela na svijetu za 2021. Otvoren je prošlog ljeta na Dugom otoku. Nakon rigoroznih procesa ocjenjivanja, skupina iskusnih putničkih i hoteljerskih stručnjaka prestižnim je priznanjem potvrdila da je Villa Nai 3.3 nadmašila brojne konkurente. Ta vijest dolazi upravo u vrijeme kada je aktualna priča o uređenju šibenskih dvojnih bedema koje je s elevatorom osmislio upravo Niko Bašić kao i cijeli sustav žičara koje bi povezale šibenske tvrđave, ali ga je gradska vlast istisunula iz tog projekta i povjerila ga drugom arhitektu.

 Taj luksuzni objekt nalazi se u stoljetnom ekološkom masliniku, a idejno rješenje izradio poznati arhitekt Nikola Bašić, koji je uspio postići da se Villa Nai 3.3 ne nameće prirodi, već je prihvaća i prilagođava joj se. Prateći izohipsu terena, tako je nastao objekt neobične geometrije koji se sastoji od smještajnih jedinica za goste, prostora za proizvodnju maslinovog ulja i kušaonice.

U izgradnji je korišten kamen iz iskopa za proizvodnju betona i kamena obloga, a pazilo se doslovno na svaki detalj. Koristeći se materijalom iz iskopa nije se povećavala emisija ugljikova dioksida, a hotel je projektiran tako da zadovoljava energetski standard A+.

Nikola Bašić, rodom Murterin, na šibenskom je podrućju projektirao nekoliko crkava, križeve posvećene poginulim vatrogascima na Kornatu, šetnicu u kanalu svetog Ante, hotel D resort u Mandalini...

Donosimo listu 10 najluksuznijih hotela na svijetu u 2021. prema Luxury Travel Intelligence:


1. The Bulgari, Paris

2. Airelles Chateau de Versaille, Le Grand Contrôle, Paris
3. Beaverbrook Town House, London
4. Cheval Blanc, Paris
5. Mandarin Oriental Ritz, Madrid
6. Kisawa Sanctuary, Mozambique
7. The Woodward, Geneva
8. Borgo Santandrea, Italy
9. Patina, Maldives
10. 
Villa Nai 3.3, Croatia

FOTO: Villa Nail 3 promo

Iz kategorije: Vijesti