Datum objave: 21. Siječanj 2022

UKLJUČITE SE I VI / Županijska vlast želi unaprijediti autobusni prijevoz i učiniti ga što pristupačnijim, možete im pomoći ispunjavanjem ankete

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko - kninska županija provodi cjelovitu analizu županijskog prijevoza putnika, u  tijeku je izrada projekta Procjena prijevoznog potencijala javnog linijskog prijevoza.

Šibensko - kninski župan dr. sc. Marko Jelić, sa suradnicima, o tome je danas održao online sastanak s predstavnicima gradova i općina u Županiji. Na sastanku je prezentirano trenutno stanje te se raspravljalo o mogućnostima unaprjeđenja istoga.

U sklopu te analize, do sada je napravljena detaljna analiza postojeće ponude županijskog prijevoza putnika na području Šibensko-kninske županije  što se odnosi na županijske linije i vozni red te je u tijeku procjena prijevoznog potencijala. Na temelju tog će se u posljednjoj fazi ove cjelovite analize definirati optimalna mreža županijskih linija kao i model poslovanja županijskog prijevoza putnika.

Osnovna svrha ove cjelovite analize je unaprjeđenje javnog prijevoza putnika na području Šibensko-kninske županije kako bi on bio pristupačan za sve, bez obzira na prihod i društveni status. To znači i povećanje kvalitete života stanovnika i posjetitelja Šibensko - kninske  županije.

Za potrebe izrade ovog projekta izuzetno je važno mišljenje korisnika te je u tu svrhu izrađena anketa o javnom autobusnom prijevozu putnika, a možete ju ispuniti na  https://forms.office.com/r/mNA2FBpNzS

Iz kategorije: Vijesti