Datum objave: 21. Siječanj 2022

DOBRA VIJEST / Hrvatske ceste u ovoj godini osigurale novac za uređenje čvorova Ražine i Njivice

Diana Ferić
Diana Ferić

Čelnici Grada Šibenika izborili su se da u ovogodišnji  proračun Hrvatskih cesta za 2022. uđe uređenja čvorova Ražine I Njivice. Ta dva ulaza u grad su ostala kao uska grla u prometu,  nakon čvorova Meterize i Rokići. Rekonstrukcija čvora Njivice stajat će oko 89 milijuna kuna , a čvora  čvor Mandalina 42 milijuna kuna, objavio je na društvenim mrežama Danijel Mileta, zamjenik šibenskog gradonačelnika.  

 Na Ražinama je, prema projektu, planirana  izgradnja dvaju kružnih tokova. Na mjestu sadašnjih semafora na Jadranskoj magistrali izgradit će se denivelirani kružni tok, dok će drugi kružni biti u Ulici Velimira Škorpika koji će voditi prema trgovačkom centru Dalmare, Mandalini i novom Vatrogasnom domu.

Hrvatske ceste su potpisale ugovor sa zajednicom ponuditelja tvrtki Mobilita evolva iz Zagreba, Geoprojekt iz Splita i Radionica mostova iz Zagreba s rokom završetka od 18 mjeseci.
 U prvoj fazi  predviđena izgradnja kružnog turbo rotora na razini terena, izgradnja desnog, zapadnog, kolnika Jadranske magistrale s objektom preko kružnog raskrižja te izgradnja priključnih rampi državne ceste na kružno raskrižje.
U drugoj fazi radova predviđena je naknadna izgradnja lijevog, istočnog, kolnika magistrale s objektom preko kružnog raskrižja te rekonstrukciju priključka istočnih rampi čvora na novoizgrađeni kolnik.
Novi cestovni zapadni ulaz u grad u Njivicama dobit će dva denivelirana rotora ispod Jadranske magistrale za što su Hrvatske ceste izradile vizualizaciju projekta. Jedan rotor bit će izgrađen na mjestu sadašnjeg križanja, a drugi iza centra Supernova nasuprot Ere. Također je planiran manji rotor na ulazu iz Ulice Ivana Meštrovića u Ulicu Put Vida. 
 Po aktualnom idejnom projektu Jadranska magistrala ostaje iznad dvaju rotora s mogućnošću da se s vremenom, kada se za to ukaže potreba proširi na četiri trake. 
Iz kategorije: Vijesti