Datum objave: 14. Prosinac 2021

PRIJEVARA / Na priče 27 godišnjaka nasjelo nekoliko osoba i uplatilo mu više od 200 000 kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

U Policijskoj postaji Vodice dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom osumnjičenim za ukupno četiri prijevare.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni, s ciljem pribavljanja materijalne koristi, preko Internet aplikacija stupio u kontakt s oštećenima, lažno se predstavljao različitim imenima i obećavao oštećenima određene pogodnosti govorio im kako mu je novac potreban za liječenje kao i za igru na sreću gdje dobitak dijele pola-pola, te na takav način počinio sljedeće”, kaže ŠimePavić, glasnogovornik Pu šibensko – kninske.

U razdoblju od 24. srpnja do 28. kolovoza oštetio je 28-godišnjakinju koja mu je uplatila oko 22 tisuće kuna,a u razdoblju od 29. kolovoza do 8. prosinca 28-godišnjakinju za novčani iznos od oko 136 tisuća kuna. Nasjela je 31 – godišnjakinja koja mu je dala oko 60 tisuća kuna. Početkom travnja oštetio je 29-godišnjaka za novčani iznos od 800 kuna oglašavajući prodaju određenog artikla na internetu koji mu nije isporučio.

Oštećeni su novac uplaćivali na različite načine, djelomično i preko bonova putem poruka koje bi osumnjičeni kasnije unovčio.

Protiv osumnjičenika će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: